Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σημεία των καιρών

Η γερμανική μπύρα Paulaner έβγαλε μια διαφήμιση στην οποία πίνουν Γερμανοί κι Έλληνες μαζί. Στο τέλος πάει να πληρώσει ο Γερμανός (πώς κι έτσι;) αλλά ο Έλληνας απτόητος από ΔΝΤ , Ασφαλιστικό , μείωση μισθών , ύφεση κλπ επιμένει να πληρώσει αυτός (άλλο που δεν ήθελε ο Γερμανός!).
Μα τι κουβαρντάδες είμαστε!
Θυμήθηκα και μια παλιά διαφήμιση της μπύρας Μύθος , όπου Έλληνας φορτηγατζής βρίσκει στο δρόμο δύο ταλάιπωρημένους hitch-hikers , τους κερνάει ''little spinach pie''  , τους πάει μέχρι την Γερμανία , μπουκάρει σε γνωστό καφέ μπαρ και φωνάζει ''Κερνάω τους πάντες'' (οι πάντες χαίρονται τρελά).
Αχ , αυτά τα κουβαρνταλίκια μας φάγανε....






*******************************************************
Σινέ quiz
Καιρό είχαμε να κάνουμε ένα σινέ quiz. Απλά θα χρειαστείτε να θυμηθείτε την πολύ χαρακτηριστική σκηνή μιας ταινίας:
Με την (κυνική!) κατάθεση Μαντέλη , πολλοί θυμήθηκαν την σπουδαία ταινία του Λουκίνο Βισκόντι '' Ο Ρόκο και τ'αδέρφια του'' , επειδή κάποιος ''Ρόκο'' αναφέρεται συνέχεια αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το ψευδώνυμο.
Όμως άσχετα με όσα γίνονται με την Siemens , θα ακούσατε μάλλον για τα μυριάδες βατράχια που προσπάθησαν να διασχίσουν την Εγνατία οδό προ ημερών προκαλώντας άθελα τους ατυχήματα. Αμυδρά (έμμεσα μάλλον) σας θυμίζει αυτό κάποια ταινία ίσως; Κι αν ναι , ποια;

*********************************************************
Γράμμα προς το παιδί μου (παιδί δεν έχω, υποθέτουμε πως έχω , και μάλιστα το υποτιθέμενο παιδί είναι 6 χρονών και πρόκειται να πάει σχολείο το Σεπτέμβρη!)

Παιδί μου , 
Σου γράφω αυτό το γράμμα πρωτ' απ' όλα για να γλιτώσω από τις υστερικές στριγκιές σου επειδή δεν σου έχω πάρει ακόμη το play station 4 αλλά κυρίως γιατί σου έχω καλά νέα! Μα τι λέω ! Φανταστικά νέα!
Τέρμα πια το άγχος μας αν θα τα καταφέρεις να περάσεις  στο Πανεπιστήμιο σε 12 χρόνια. Η καλή μας κυρία Άννα , μερίμνησε γι'αυτό! Εκτός από την κατάργηση της βάσης του 10 , αποφάσισε να μειώσει και την διδακτέα ύλη!! 
Παιδί μου , μπορεί στο τέλος να μην μάθεις ούτε το όνομα σου να γράφεις αλλά δεν πειράζει , θα σε στείλω...φροντιστήριο. 
Με πολλή αγάπη 
Η μαμά σου (via κα. Άννα)






Αχ , από μικρός στα βάσανα... Προφανώς δεν έχει την τύχη βουνό που έχουμε εμείς. Δηλαδή Υπουργό Παιδείας την κα. Άννα.

12 σχόλια:

  1. Ωραίο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Σε λίγο θα γυρίσουμε στις δέσμες. (Τελικά μόνο η γεννιά μας έφαγε όλο το παλούκι του νέου εκπαιδευτικού συστήματος;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hmmm Crispy, egw exw mia aporia: ti h8ele na pei o diafhmisths???


    Kai oso gia thn tainia, mhpws ennoeis to Magnolia me Julian Moore kai Tom Cruise (nomizw)???


    Filia polla kalh Kyriaki!
    F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. seliniasmene έτσι όπως ανακυκλώνεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (μιας και βρίθουν οι εκάστοτε υπουργοί ''πρωτότυπων' ιδεών ) διόλου απίθανο να επιστρέψουμε στις δέσμες!




    foteini η μία και μοναδική συμμετοχή στο quiz είναι κι η σωστή! Στην ''Magnolia'' βέβαια , έβρεχε βατράχια αλλά ήταν απροσδόκητη η εμφάνιση τους. Well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @foteini (again!) Ξέχασα να σου απαντήσω για την διαφήμιση! Κι εγώ δεν κατάλαβα αν οι δημιουργοί του σποτ ήθελαν να φανούν συναινετικοί ή απλά ....μας δούλευαν κανονικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hmmm τι να πω! Δεν ξέρω δεν την είδα και ολόκληρη! Στο επόμενο διάλειμμα θα την.. αναλύσω :)

    Χαίρομαι που βρήκα επιτέλους μια ταινία σε κουίζ χεχεχε, θυμάμαι όταν την είχα δει μου είχε φανεί λίγο αλλοπρόσαλλη αλλά μάλλον ήμουνα μικρούλα :Ρ

    Anyway, καλή εβδομάδα και περαστικά!
    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ήθελα να διαβάσω τα προηγούμενα σχόλια για να μη δω την απάντηση, τελικά το βρήκα :ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tom σωστά! Ξέχασα να σου απαντήσω χθες, συγγνώμη! Τελικά η ''magnolia'' είναι ταινία που δεν την ξεχνά κανείς εύκολα- ξέρω αρκετούς που την λατρεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπα, βάζω και στοίχημα ότι ο διαφημιστής μας δουλεύει κανονικά και με το νόμο! Όσο για την ταινία, η απάντηση είναι πιο πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. vipera τι να πω κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω! Η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με το ...γερμανικό χιούμορ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα χαρακτηριστικά των ηθοποιών που διάλεξαν για να παίξουν τους Ελληνες, τα πρόσεξες;; κανονική γελοιογραφία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. zekia πράγματι! Ιδιαίτερα τον έναν πού τον βρήκαν , από τι κάστινγκ πέρασε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή