Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Summer Solstice + (some soccer....again!!!)

Summer Song  #4



Σήμερα γιορτάζουμε το θερινό ηλιοστάσιο, όπου μας προκύπτει η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Πώς θα το γιορτάσουμε; Με το πλέον κλασικό καλοκαιρινό τραγούδι, το ''Summertime'' του George Gershwin. Όμως δεν ήξερα ποια από τις τόσες και τόσες εκτελέσεις αυτού του υπέροχου τραγουδιού να διαλέξω. Έτσι σας παρουσιάζω τέσσερις αγαπημένες και διαλέξτε μόνοι σας!
Happy Mid-Summer!

''Summertime'' με:
την φωνάρα της Janis Joplin

Ό,τι πιο κλασικό με Ella Fitzgerald & Louis Armstrong

Με την υπέροχη στον υπερθετικό βαθμό Sarah Vaughan

Και τέλος , η καλύτερη για πολλούς , η πιο groovy εκτέλεση του τραγουδιού από τον Billy Stewart!


 Soccer news: Ως γνωστόν , οι ομάδες που έχω υποστηρίξει πάνε κατά διαόλου. Εκτός...εκτός -κι ω του θαύματος - το Glorious Greece που έκανε σπουδαία κι ιστορική νίκη! Την οποία νίκη δεν μπόρεσα να χαρώ μιας και την περισσότερη ώρα που έβλεπα τον αγώνα  ....είχα βγει από τα ρούχα μου (μεταφορικά , όχι κυριολεκτικά!) ακούγοντας εκείνον τον ανεκδιήγητο εκφωνητή!!! Πιστεύω ότι αυτό που ακούσαμε την Πέμπτη ήταν η χειρότερη , η πλέον φρικτή , η πλέον ανόητη εκφώνηση που έχουμε ακούσει ποτέ στη ζωή μας! Σε κάποια φάση ούρλιαζε ''Θα πάθω εγκεφαλικό , θα πάθω καρδιά''! Ντρέπομαι που το λέω , αλλά εκείνη τη στιγμή ευχήθηκα να πάθαινε και τα δύο μαζί! Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης. Έστειλαν αυτόν τον υστερικό που μέσα στα ουρλιαχτά του σκοτώνει την ελληνική γλώσσα και δεν στέλνουν καλούς εκφωνητές που είναι ήρεμοι και χειρίζονται εξαιρετικά την ελληνική γλώσσα και τους έχουν και μεταδίδουν από το στούντιο.
Στο ποδοσφαιρικό γαλατικό χωριό γίνεται της....putain!!!! Ευτυχώς που γίνονται αυτά τα ευτράπελα στη γαλλική ομάδα κι απέκτησε λίγο ενδιαφέρον τούτο το ελαφρώς βαρετό Μουντιάλ! Όμως , έχω την εξής υπόνοια: Ότι η βουβουζέλα έχει αρχίσει να τρελαίνει τους πάντες!! Μπορεί κι εκείνον τον ανεκδιήγητο εκφωνητή! Μπορεί...

11 σχόλια:

  1. Πουρουπουπου και τα μυαλα στα καγκελα! Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Π, σωστά το είχα ξεχάσει! Πουρουπουπου είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του εν λόγω εκφωνητή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ, σήμερα έχουμε 21? Γαμώτη μου! Ξύπνησα στις 5 το χάραμα, διάβαζα τις τελευταίες σελίδες, έκανα επανάληψη και όμορφα όμορφα πήγα να το δώσω το γαμημένο μάθημα. Είδα το χάραμα αλλα εδώ χαλάει το πράγμα.
    Πρώτον θα μπορούσα να γιορτάσω την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου με παραλία, βόλτες και ο,τι άλλο βγει
    Δεύτερον, αμα ξυπνάς πριν φέξει ο ήλιος, μάλλον κοιμάσαι και πριν φέξει το φεγγάρι...
    Τι γιορτή μου λες τώρα! Σκατά μέρα είναι η σημερινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sarper? πάνω απ'όλα ψυχραιμία! Ούτε κι εγώ θα την γιορτάσω τη μέρα στην παραλία!
    Τουλάχιστον έγραψες καλά στο μάθημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xαχαχαχαχα
    Εεεεε, θέλω να πιστεύω ότι το περνάω το μάθημα... Θα δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Crispy, απουσίαζες και για μια στιγμή πίστεψα ότι είχες ξενιτευτεί για Σίφνο!
    Πιο καλοκαιρινό τραγούδι δεν θα μπορούσα να σκεφτώ! Η Janis είναι εξαιρετικά ανατριχιαστική αλλά και εξαιρετικά..... εξαιρετική!

    Για το ποδόσφαιρο...πρέπει οπωσδήποτε να τους πλέξουμε το εγκώμιο! Σε μια φάση δεν άντεξα... έκλεισα τον ήχο γιατί δεν μπορούσα να τον ακούω τον κύριο σχολιαστή! Δυστυχώς έχασα τα σχόλιά του περί καρδιακής προσβολής...
    Άσε για τη Γαλλία, στο άρθρο τον χαφιέ τον αναφέρουν ως... βαθύ λαρύγγι! Της putain δεν λες τίποτα!

    Αλλά και οι Ισπανοί μια απ' τα ίδια, αλλά όχι τόσο άσχημα. Λένε ότι η κοπελιά του Iker, του Casillas καλέ, ήταν πίσω από το τέρμα, του αποσπούσε την προσοχή και... τα έφαγε το ένα μετά το άλλο τα γκολ! Αχ, Iker Iker τι μας κάνεις!

    Ξέρεις τι νομίζω; Πως η βουβουζέλα θα μας λείψει το χειμώνα! Και έχω αρχίσει να τη συνηθίζω κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @sarper? σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά. Φαντάζομαι ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχετε τελειώσει. Οπότε μέχρι τότε υπομονή , κουράγιο και πολλή δουλειά - και τα τρία πάντα μας ανταμείβουν!




    @vipera αυτό με τον casillas το διάβασα! Δεν πειράζει όμως , σήμερα οι Ισπανοί πήγαν καλά!
    Αύριο στο παιχνίδι της Εθνικής, αν έχει τον ίδιο σχολιαστή , μην κλείσεις τον ήχο - σου εγγυώμαι ατάκες ...αξέχαστες!!
    Ναι όντως, μετά από μερικά παιχνίδια συνηθίζει κανείς την ...βουβουζέλα! Βλέπω πάντως πολλούς παίκτες εκνευρισμένους και προσπαθώ να βρω την αιτία!
    Η Σίφνος αργεί ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους καλοκαίρι και επίσημα! Ως τυπική κλασικούρα που είμαι, η αγαπημένη μου εκτέλεση είναι με Fitzgerald και τον αξεπέραστο Armstrong.

    (Όσο για την πιατέλα στο ποστ, την έχω πάρει από Marks & Spenser, σε καλή τιμή απ' ότι θυμάμαι. Είχε και σε άλλους χρωματισμούς. Είναι πολύ πρακτική, μ' έχει βολέψει πολύ και μυρίζει έντονα καλοκαίρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. meraldia καλημέρα! Σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Σήμερα είχα σκοπό να επισκεφτώ ένα M&S (ανακαινίστηκε ένα που είναι κοντά) οπότε θα ψάξω να την βρω! Είναι υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χθες άκουσα 4 φορές το τραγούδι της Joplin όταν γύρισα σπίτι, τι σύμπτωση που το ξαναβρίσκω και δω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. zekia ε, αυτό είναι σύμπτωση! Τέτοια φωνή από την άλλη....είναι μοναδική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή