Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ασήμαντες προειδοποιήσεις

1. Όταν παίρνετε στο χέρι σας το λογαριασμό της ΔΕΗ μη χαίρεστε με το αρχικό ποσό που θα δείτε στην πρώτη σελίδα. Γυρίστε στη δεύτερη κι εκεί θα δείτε να φιγουράρει το τελικό ποσό πληρωμής. Χθες ''χάρηκα'' μες την αφηρημάδα μου , μόλις είδα ότι θα πλήρωνα κάτι λιγότερο από 60 ευρώ. Η ''χαρά'' μετατράπηκε σε δυσάρεστη έκπληξη όταν είπα να ρίξω μια ματιά στη δεύτερη σελίδα. Εκεί διαπίστωσα ότι κρυβόταν το τελικό ποσό πληρωμής το οποίο ήταν υπερδιπλάσιο της αρχικής μου ''παρανόησης''!
2. Όταν με δείτε στο δρόμο , παρακαλείστε να μην αρχίσετε να μου μιλάτε για συνωμοσιολογικά σενάρια κατά της λιλιπούτειας πλην όμως τίμιας , πανέμορφης κι αγαθών προθέσεων χώρας μας και μετά αρχίσετε να μου αναλύετε πώς θα ''σωθούμε'' από το τέλμα. Χθες είχαμε την ατυχία να πέσουμε πάνω σε γνωστό που είχαμε κάτι αιώνες να δούμε. Ο γνωστός μας λοιπόν , κατάφερε από το σταθμό του Αγ. Δημητρίου μέχρι το σταθμό του Αγ. Ιωάννη- όπου επιτέλους θα κατέβαινε- να μας αναπτύξει τη ''θεωρία'' του η οποία απ'ότι θυμάμαι περιλάμβανε και ...την επαναφορά της δραχμής!! Πρώτη φορά μου φάνηκε τόσο μακρινή η διαδρομή μεταξύ των δύο -τόσο κοντινών- σταθμών!!!

8 σχόλια:

  1. Ως προς την ευρεία διάδοση συνωμοσιολογικών σεναρίων που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στη χώρα μας, παραθέτω σχετικό απόσπασμα από τη στήλη του Σ. Κασιμάτη (Καθημερινή 27/4), ο οποίος αναφέρεται στο κλασικό έργο του Ευαγγέλου Λεμπέση «Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω».
    "... η σκέψη του Λεμπέση εξηγεί και την άνθηση της συνωμοσιολογίας, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μεταξύ πολλών συμπολιτών μας, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τον ρόλο του διεθνούς παράγοντος στην επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας:

    «Ο βλαξ, ως πλησιέστερος προς το ζωικόν βασίλειον, έχει την ένστικτον καχυποψίαν ούτω ανεπτυγμένην, ώστε να αδυνατή να διαγνώση ή να εννοήση συλλογισμούς και λογικούς υπολογισμούς του ευφυούς, βασιζομένους όχι εις το ένστικτον αλλά εις την διάνοιαν. Αοπλος και ανυπεράσπιστος έναντι των ψυχρών υπολογισμών της ξένης διανοίας, ης ο μηχανισμός τυγχάνει εις αυτόν νοητικώς απροσπέλαστος, μίαν μόνην άμυναν διαθέτει, ακριβώς όπως το ζώον και ο πρωτόγονος άνθρωπος: ένστικτον καχυποψίαν. Ούτω εξηγείται και η φυσική και πνευματική κατωτερότης των λαών, οίτινες εμπνέονται βασικώς υπό της καχυποψίας, ην αυταρέσκως εκλαμβάνουν ως ευφυΐαν - έναντι των Ευρωπαίων οίτινες ουδεμίαν ανάγκην έχουν αυτής, ως αντιλαμβανόμενοι νοητικώς τον κόσμον. [...] όσον υψηλότερον επί των βαθμίδων της ευφυΐας και του πολιτισμού ίσταται εν άτομον ή εις λαός (οι Ευρωπαίοι εν σχέσει προς τους Ανατολίτας) τόσον περισσότερον εύπιστος είναι. Ο τελευταίος των βλακών θα ηδύνατο να εξαπατήση έναν Καντ ή έναν Μπετόβεν και ο τελευταίος των Ελλήνων έναν Ευρωπαίον...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστα.. Χτες μου ήρθε και μένα η ΔΕΗ και έπαθα σκοτοδίνη.. Θα συρίσω στην ρομαντική εποχή των κεριών όπου να 'ναι.. Που το φως τους κολακεύει κιόλας..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. chic in greek δεν θυμάμαι αν ήσαστε εσείς ή η madame de kourelle , που μου είχε προτείνει να διαβάζω τη στήλη του κου. Κασιμάτη! Και σας ευχαριστώ που μου το είχατε προτείνει γιατί από τότε δεν τη χάνω! Είχα διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα και προχθές, ενώ ο γνωστός μας μάς παρέθετε τις απόψεις του , ξαναθυμήθηκα τα όσα τόσο εύστοχα γράφει ο κος. Κασιμάτης!




    fevis με προειδοποίησαν ότι ο επόμενος λογαριασμός θα είναι ακόμη χειρότερος γιατί θα έχει , λέει, μια έκτακτη εισφορά!!!
    Με κεράκια διάσπαρτα στο μπαλκόνι βλέπω να βγάζουμε το καλοκαιράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πολλές φορές αποφεύγω επίτηδες γνωστούς οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στη φλυαρία, μόνο και μόνο για να μην κάνουν μικρές διαδρομές να φαίνονται πως κρατάνε αιώνια και να μην γίνουν τα νεύρα μου κουρέλια!

    Αχ αυτός ο Αϊνστάιν, τι έξυπνος. Ο χρόνος είναι κάτι το σχετικό, έτσι δεν έλεγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vipera όντως είναι περίεργο πώς η ίδια απόσταση μπορεί να σου φανεί τόσο διαφορετική ανάλογα με τις συνθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι είναι όντως περίεργο!
    Ο ίδιος να σου πω πως το είχε εξηγήσει: Είπε πως αν καθόσουν για 5' πάνω σε ένα αναμμένο μάτι κουζίνας θα σου φαινόταν σαν να πέρασε τουλάχιστον μια ώρα. Αν όμως καθόσουν με μια πολύ ωραία κοπέλα για μια ώρα θα έχεις την εντύπωση ότι δεν έχουν περάσει πάνω από 5'.
    Αυτή είναι μια πλευρά της θεωρίας της σχετικότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα φυσικά θα επιστρέψει η δραχμή, θα επιστρέψουν και τα μάρμαρα και τέλος θα έρθουν και οι Ελ και η χώρα μας θα λάμπει σαν διαμάντι ανάμεσα στις υπόλιπες χώρες, θα πάρουμε το αίμα μας πίσω. Ο άνθρωπος αλήθεια σου έλεγε και συ τον κοροιδεύεις. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. zekia χα χα!! Πού τους θυμήθηκες τους Ελ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή