Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Τι γυρεύω εδώ;

Χτες ενώ ξεφύλλιζα βαριεστημένα τη Lifo -με τίτλο , οποία πρωτοτυπία, ''Best of Athens''- μουρμούρισα ''Άντε πάλι...''
Φτάνοντας στην τελευταία σελίδα όμως αναφώνισα ''Γιατί όχι;''
Και σκέφτηκα ...
Μήπως ήρθε ο καιρός να ηρεμήσουμε και να ανακτήσουμε την ψυχραιμία μας; Και κυρίως μήπως πρέπει , όσοι τουλάχιστον μείναμε να αγαπάμε τούτη την πόλη , να ξεκινήσουμε μια -έστω και χαμηλών τόνων - αντίσταση; Αντίσταση  σε όσους την βανδαλίζουν και την λεηλατούν ασυστόλως -παρανόμως και...νομίμως;
Εντάξει , η Αθήνα μπορεί να μην είναι Barθελόνα ή Bella Vienna ή Swinging London αλλά δεν παύει να είναι Η Αθήνα , κι όλοι έχουμε τα αγαπημένα μας spot , τα αγαπημένα μας καφέ, μπαρ , εστιατόρια , δρομάκια , βιβλιοπωλεία , ντέλι και πάει λέγοντας. Και τα καλλιτεχνικά γεγονότα δεν είναι λίγα κι οι εκθέσεις των μουσείων είναι ενδιαφέρουσες.... Ε , τι είπατε; Όλα αυτά θέλουν λεφτά και το ταμείον είναι μείον; Μα ελάτε τώρα , υπάρχουν και καλά σημεία που δεν στοιχίζουν μια περιουσία , n'est-ce pas? Τώρα που το σκέφτομαι , καιρός να επιστρέψω σε εκείνο το αγαπημένο -και φθηνό!- μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων που σύχναζα κάποτε- ελπίζω να είναι ακόμη ανοιχτό!

Κι ένα άσχετο Υ.Γ.: Η διαγραφή της κας. Μπακογιάννη με χαροποίησε για ένα και μόνον λόγο κυρίως. Απομακρύνεται ακόμα περισσότερο -κι ευτυχώς γι'αυτό!- η πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός ο κος. Σαμαράς , ο πολιτικός με το χειρότερο κούρεμα ever!!! Κάποιος πρέπει να του πει ότι η κόμμωση του στυλ ''δημόσιος υπάλληλος του 1985'' είναι εντελώς πασέ εν έτει 2010!!! Έλεος με αυτήν την φράτζα!!!

4 σχόλια:

  1. "Δημόσιος υπάλληλος του 85"
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Μπράβο, κ εγώ είχα παρατηρήσει το κούρεμα αλλά δεν ήξερα πως να το χαρακτηρίσω!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πετυχημένο αυτό με τον Σαμαρά! Το κακό βέβαια είναι ότι δεν είναι "εντελώς πασέ" μόνο το κούρεμά του, αλλά και ο ίδιος. Ακόμα χειρότερα, όλοι οι πολιτικοί μας σήμερα είναι πασέ. Δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση και να μας οδηγήσουν μπροστά.

    Όσον αφορά την "αντίσταση σε όσους βανδαλίζουν και λεηλατούν ασυστόλως" την Αθήνα, δυστυχώς δε νομίζω ότι έχει δημιουργηθεί η 'κρίσιμη μάζα' που είναι απαραίτητη για να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Είμαστε μειονότητα και μας έχουν ... γραμμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. seliniasmene καλησπέρα!Δεν διάλεξα τυχαία την ημερομηνία! Αυτή η δεκαετία του 80 αφήνει ακόμα τα κιτς σημάδια της εδώ κι εκεί!




    chic in greek έχετε δίκιο. Βλέπω πόσο άκαμπτοι είναι, και πώς επίμονα αρνούνται να συνειδητοποιήσουν ότι το ημερολόγιο δείχνει πια 2010. Η εμμονή τους σε ξεπερασμένες πολιτικές είναι γελοία αλλά μπορεί να αποδειχτεί κι επικίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχχαχαχααα δε μπορώ να σκεφτώ να παρομοιάσω με κάτι καλύτερο το γενικότερο λουκ του Σαμαρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή