Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το καλό να λέγεται!

Αλλά και για το φρικτό θα πούμε!
Δύο στιγμιότυπα από την ελληνική tv , το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

1ο στιγμιότυπο : Το καλό! Το εξαιρετικό θα έλεγα! Σε εκπομπή του κρατικού καναλιού ο δημοσιογράφος παίρνει συνένετευξη από τον Έλληνα συγγραφέα Πάνο Καρνέζη , ο οποίος τα τελευταία 18 χρόνια ζει στην Αγγλία. Η συνέντευξη γίνεται με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλιου του συγγραφέα. Σπάνια βλέπω συνεντεύξεις Ελλήνων διανοούμενων διότι προσπαθούν -με πάθος μπορώ να πω- να γίνονται όσο το δυνατόν πιο...ακαταλαβίστικοι! Προχθές όμως , ο κος. Καρνέζης έδωσε μαθήματα σεμνότητας μ 'έναν χαμηλών τόνων λόγο κι επιτέλους να ένας ιντελλεκτουέλ που δεν το έπαιξε....wise guy! Απλά αλλά στοχαστικά και κυρίως  ουσιώδη. Ακούγοντας τον να μιλά με την ήρεμη φωνή του απορροφηθήκαμε και δεν καταλάβαμε πότε πέρασε μία πλήρης ώρα! Το εξομολογήθηκε κι ο ίδιος ο δημοσιογράφος στον συγγραφέα. Μας είχε συνεπάρει με τον απλότητα και τη νηφαλιότητά του....
2ο στιγμιότυπο: Το φρικτό! Το απωθητικό θα έλεγα! Με φώναξε ο σύντροφος να το δω! Ο Μποτρίνι - ο πανταχού παρών σεφ- μαγείρευε ενώ μία από τις αφές Μαγγίρα , τον γυρόφερνε με στράπλες φόρεμα - το ιδανικό ντύσιμο να τριγυρίζει κανείς στην κουζίνα;- , ένα τεραστίων διαστάσεων κολλιέ και το συνηθισμένο πια έντονο μακιγιάζ της ελληνικής tv - μέχρι και στις ειδήσεις έχει παρεισφρήσει!  Η μπαναλιτέ της υπερβολής , εν ολίγοις. Το πλέον φρικτό ήρθε μετά! Η εν λόγω κυρία πήγε να δοκιμάσει το πιάτο που είχε ετοιμάσει ο , τα πάντα πληρών, σεφ κι ενώ έτρωγε......μιλούσε!!!! Μπλιαχ! Μπλιαχ! Μπλιαχ! Μπροστά στην κάμερα!!! Δεν έχω δει πιο απωθητικό θέαμα! Ντυμένη -υποτίθεται- στην τρίχα και να μιλά με το στόμα γεμάτο...! Oh my tv god !(αν υπάρχει και δεν έχει πάρει των ομματιών του με αυτά που βλέπει!)

4 σχόλια:

  1. Σιγά μην υπάρχει tv god. Αλλά ακόμα και να υπήρχε, τώρα πια θα είναι αυτόχειρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vipera xa xa! Αυτόχειρας , ε; Για την ελληνική tv είμαι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. crispy πριν λίγες μέρες έτυχε να δω ελληνικό mtv και μετά απο αυτό σκέφτομαι πως μάλλον ο θεός της αμερικανικής tv ήταν αυτό που αυτοκτόνησε πρώτος και μετά ο δικός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. zekia έχω την εντύπωση ότι οι δύο αυτόχειρες θεοί ήταν...δίδυμοι!!! Μοιάζαν τόσο πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή