Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Welcome back.....

Το post που είχα σκεφτεί να ετοιμάσω ήταν το εξής:
Θα είχε τίτλο ''Ομοιότητες και διαφορές''
Θα σας έδειχνα φωτογραφίες από την πόλη Μelk της Αυστρίας στην οποία την Δευτέρα του Πάσχα , διοργανώθηκε αγώνας δρόμου όπου μικροί και μεγάλοι , οικογένειες ολόκληρες έτρεχαν πάνω κάτω στην γραφική πόλη. Ακόμα κι όταν ο αγώνας είχε τελειώσει αυτοί συνέχιζαν να τρέχουν! Όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια ώρα που εδώ , οι Έλληνες αναστέναζαν υπό το βάρος της κραιπάλης της προηγούμενης μέρας.



Το post θα είχε υπότιτλο ''Βρήκε ο γύφτος την γενιά του''
Θα σας περίεγραφα την σκηνή σε τραμ της Βιέννης που  μας πήγαινε σε μια μικρή λουτρόπολη έξω από την πόλη , το Baden. Στο τραμ λοιπόν υπήρχε και μια οικογένεια Ελλήνων , όπου η γυναίκα είχε πάθει υστερία γιατί δεν ήξερε σε ποια στάση να κατεβεί για να πάει στο mall !!!!!!!! Γ... το κέ.... μου δηλαδή , η Αθήνα έχει πήξει στο mall , αυτή βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης και το μόνο που την καίει είναι το...mall ! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και μετά γυρίσαμε πίσω.
Και σήμερα το πρωί διάβασα αυτήν την ανάρτηση από το ''Athensville''
Κι η διάθεση είναι στο ναδίρ.
Κι οι ''Ομοιότητες κι οι διαφορές'' περισσεύουν....

7 σχόλια:

  1. Tι ωραία η Αυστρία...! Και τι κρίμα όλα αυτά που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας.. πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με αυτή την κατάσταση!Κανείς δε φαίνεται να ξέρει τι μέτρα να πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλώς μας ήρθες Χρόνια Πολλά! Δεν πιστεύω να έτρεξες αμέσως στο ... Mall!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. foteini η κατάσταση μοιάζει να έχει φτάσει τόσο στο απροχώρητο που αναρωτιέται κανείς πια τι μπορεί να γίνει!
    Την Αυστρία την είχα διασχίσει αρκετές φορές με το τρένο ερχόμενη από Γερμανία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που την επισκέφτομαι και χάρηκα που έκανα αυτό το ταξίδι. Η Βιέννη είναι πανέμορφη!




    navarino-s καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Μα όχι , τα βαριέμαι! Μια φορά πήγα σε εκείνο στη Νερατζιώτισσα και στη μισή ώρα είχα φύγει!
    Θέλω να σου ζητήσω μια χάρη, θα στείλω μέηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Crispy φαντάζομαι ότι θα περάσατε χάλια, η Αυστία πρέπει να είναι από τις πιο άσχημες χώρες, σωστά;!! Μη σου πω ότι πετάνε και όλα τους τα σκουπίδια κάτω!! (Όπως κάπου αλλού, αλλά αυτό είναι λεπτομέρειες!) ;) Τυχερούλα! Σοκολάτες φάγατε; Αα όχι, αυτές είναι στην Ελβετία!


    Μπορούσες να βάλεις και έναν ελληνικό αγώνα δρόμου.. Αυτόν του Μεγάλου Σαββάτου στην αγορά! Βόλτα είπα και εγώ να βγω, μιας και μετά ο καθένας θα πήγαινε να κάνει τις διακοπές του, και δεν μπορείς να φανταστείς πόσες κυρίες με σκότωσαν! Με άπειρες σακούλες στα χέρια τους, τρέχοντας για να κάνουν ακόμα περισσότερα ψώνια... Στο τέλος πήξαμε από όλους αυτούς, πήγαμε στην πλατεία και κάτσαμε όλοι μαζί κάτω από ένα δέντρο... Από βδομάδα πάλι εκεί θα είναι όλοι αυτοί και όλες αυτές, ψάχνοντας ρούχα, ρούχα, ρούχα και ψωνίζοντας, ψωνίζοντας, ψωνίζοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vipera σκεφτόμουν ότι εκείνη την ημέρα που οι κάτοικοι του Melk το είχαν ρίξει στην άθληση , οι Έλληνες -την ίδια ακριβώς μέρα , ώρα και στιγμή- θα αναστέναζαν υπό το βάρος της κραιπάλης του Πάσχα και θα έλεγαν το γνωστό : ''Ωχ , πάλι πολύ έφαγα , γαμώτο!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ok ναι σωστά, δικό μου λάθος.. Άλλωστε σε αυτό που λες εσύ είμαστε πολύ καλύτεροι από τα ψώνια.. Φαγητό! Εντωμεταξύ ακούω συνέχεια να λένε για τους Αμερικανούς, ότι τρώνε πάρα πολύ και τα ρέστα. Δεν κοιτάμε τα μούτρα μας καλύτερα!
    Ο κύριος Λοβέρδος μάλιστα, απ' ότι άκουσα, πήγε και στο νοσοκομείο γιατί -μάλλον- έσκασε στην κυριολεξία από το πολύ φαγητό. Τώρα αν είναι αλήθεια δεν ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. vipera μα την αλήθεια άκουγα τα βογκητά μέχρι το Melk!! Πρόσεξε στην 2η φωτογραφία . Ο τύπος που έχει τα δύο παιδιά , το ένα στο καρότσι και το άλλο στον ώμο του τρέχει!!! Τρελαθήκαμε με τον Π μόλις τον είδαμε. Έπρεπε να τον είχαμε τραβήξει σε βίντεο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή