Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Το πρώτο Σ/Κ αγκαλιά με το Δ.Ν.Τ.....! (Μέρος 2ο)


Ένας ζαλισμένος από το Δ.Ν.Τ.  Αθηναίος... , ε εξωγήινος , θέλω να πω!


2. Χθες , κατεβαίνοντας στο κέντρο για μια δουλειά , ήθελα να πιω έναν καφέ κι έτσι πέρασα από το αγαπημένο μου καφέ μπαρ ,αλλά δυστυχώς δεν έπεφτε καρφίτσα , ήταν τίγκα στον κόσμο. Έτσι τα κουρασμένα μου βήματα μ'έφεραν μέχρι το Clemente της Βουκουρεστίου. Τίγκα κι αυτό (άτιμη κρίση!) αλλά καταφέραμε και ήπιαμε στο όρθιο. Στο όρθιο - στην Ελλάδα της ύφεσης- πλήρωσα τον καφέ 4 και 30 αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι το καπουτσίνο του Clemente είναι μακράν ο καλύτερος της Αθήνας , μην πω της επικράτειας!! Είναι ο μόνος καφές που νοερά με φέρνει στη Via Veneto της Citta Eterna...αχχχχχχχ...... (Crispy , σύνελθε έχουμε κρίση).
Για να ''γιορτάσω '' την έλευση του Δου-νου-του πετάχτηκα δίπλα στο Zonar's κι αγόρασα ένα γλυκό , με την ονομασία Mt. Pujol , το οποίο ήταν θεϊκό! Άξιζε και τα 7 (!!!) ευρώ που έδωσα!
Τη νύχτα έβλεπα στον ύπνο μου ότι η τρόικα του Δου-νου-του μου είχε στήσει καρτέρι στα πέριξ της Βουκουρεστίου! Ξύπνησα κάθιδρη...!
3. Έξω πάμε καλά: Ο σινέ κριτικός της Guardian είναι κατενθουσιασμένος με τον ''Κυνόδοντα'' του Γιώργου Λάνθιμου!
4. Αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο μαγειρικής. Τίτλος του θα είναι ''Η κουζίνα της κρίσης'' . Πρώτα δείγματα θα δοθούν οσονούπω. Προς το παρόν ψάχνω εκδότη που θέλει να βαρέσει...διάλυση!!!
4. Έπαθα ένα ''blast from the past''!!! Θυμήθηκα κάτι συγκροτηματάκια που άκουγα ,πέρα σε εκείνη την ανεκδίηγητη δεκαετία του 80 , τότε που από τη Γηραιά Αλβιόνα έρχονταν πολύ όμορφες και ξεχωριστές μουσικές. Πάρτε σήμερα (όπως αύριο και μεθαύριο) δείγμα. Είμαι σίγουρη ότι δεν γνωρίζετε το συγκρότημα , αλλά δε βαριέστε, το τραγούδι είναι γλυκύτατο- όπως γλυκύτατο ήταν και το ντουέτο των fantastic something (ελληνικής καταγωγής)! - το βίντεοκλιπ πάντως είναι ελαφρώς χάλια!



Αχχχχχχ , τι ωραίες εποχές...............Άτιμο Δου-νου-του!

5 σχόλια:

  1. Άτιμο το ΔΝΤ πράγματι... και η κατάσταση στο κέντρο είναι όπως ακριβώς την περιγράφεις... αν και είχα αιώνες να κατέβω... ουρές στα μαγαζιά, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί να ακούνε γαλλική ραπ, φυλλάδια κατά του καπιταλισμού και βιτρίνες με πράγματα πιο ακριβά από ποτέ.... Ούτε ένα καφεδάκι δεν μπορείς να απολαύσεις πια χωρίς να σε τυλίγει από παντού το άγχος του -διεθνούς, εθνικού και προσωπικού- ταμείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. foteini πραγματικά , αυτό κουβέντιαζα με μια φίλη, ότι μας έχει αγχώσει όλους αυτή η κατάσταση. Και βασικά έφερα για παράδειγμα τις τιμές για την αντίφαση που επικρατεί. Στη Βουκουρεστίου οι πολυτέλειες και τα ακριβά καφέ και στην επόμενη γωνία το ΔΝΤ να μας κόβει...κουστούμι στα μέτρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα κάνεις τώρα! Ο Χώκινγκ, που είναι ιδιοφυία, που έχει γράψει το χρονικό του χρόνου, να λέει τόσα και τόσα! Κοίτα, μόλις πλούτίσω και βγάλω δυσεκατομμύρια, θα χρηματοδοτήσω την έκδοση του βιβλίου σου, μην ανησυχείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. vipera σε ευχαριστώ!!
    Ο Χώκινγκ τα λέει όλα αυτά - και μάλιστα με αποδείξεις- σε ένα ντοκιμαντέρ που παίζεται αυτόν τον καιρό στην Αγγλία . Ελπίζω κάποιο κανάλι να το παίξει κι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. crispy αν εκδοθεί το βιβλίο σου, εγώ θα αγοράσω ένα αντίτυπο, να ξέρεις. Μόνο υπογεγραμένο παρακαλώ. Καλή επιτυχία. Μου θύμισες την ταινία julie & julia

    ΑπάντησηΔιαγραφή