Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ξεφυλλίζοντας ( ενώ περιμένεις , πετάς...ή πεινάς!)

Οι αναμονές στα αεροδρόμια είναι βαρετές. Όπως επίσης οι πτήσεις. Φαντάζομαι διακαής πόθος όλων είναι  να εφευρεθεί κάποτε η ...διακτίνιση (βλέπε StarTrek!).
Ο καλύτερος τρόπος για να ''σκοτώσει'' κανείς τις ώρες αναμονής ή πτήσης είναι ...απλός! Ξεφύλλισμα!
Λοιπόν , ο Ελ.Βελ. εκδίδει ένα περιοδικό τριμηναίο το ''2BOARD''. Είναι κομψό , καλαίσθητο , με ενδιαφέροντα άρθρα που κυριολεκτικά σε ξεναγούν σ'όλα τα μέρη του κόσμου! Στο τελευταίο τεύχος έχει ένα αφιέρωμα που ονομάζει ''what a wonderful world'' το οποίο είναι πανέμορφο και συναρπαστικό!

 Το ''2BOARD'' έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον κι από τα περιοδικά περιπτέρου. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι ψηφίστηκε ως το καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου!

Τώρα , στις πτήσεις καλό είναι να διαβάζει κανείς κάτι...ελαφρύ , διότι υφίσταται συνεχή ενόχληση -και δεν μπορεί να αφοσιωθεί- πχ από τον διπλανό του  (όχι , ο ανθρωπος δεν παρενοχλεί , απλά θέλει να πάει για πιπί) , οι ευγενέστατοι/ες αεροσυνοδοί ,''coffee madame?'' , ''tea madame?''. Προσοχή όμως , μην το παρακάνετε στο...ελαφρύ και σας τσακώσω με το βίπερ Νόρα στο χέρι! Προτείνω αστυνομικό! Εγώ έβγαλα την πτήση με το πιο αδιάφορο κι άνευρο αστυνομικό μυθιστόρημα που έχω διαβάσει ποτέ! Μικρό το κακό . Ήταν ιδανικό για να περάσουν οι 3 τόσες ώρες. ''The oxford murders'' ενός Guillermo Martinez.

Μού ''άρεσε'' τόσο πολύ που το άφησα πίσω να πετά αενάως στους αιθέρες.

Τέλος , με ρωτήσατε τι έφερα από το Παρίσι. Ιδού λοιπόν το βιβλίο που ξεφυλλίζω τις τελευταίες μέρες. Ετοιμαστείτε για γλυκές κραιπάλες!!!

7 σχόλια:

  1. Crispy πραγματικά.. Το καλοκαίρι που ερχόμουν από Ρόδο δανείστηκα ένα τεύχος και ήταν πολύ ωραίο. Και να φανταστείς είμαι και λίγο δύσκολη στα περιοδικά.. (Στη διάρκεια της πτήσης διάβαζα ένα που είχε αφιέρωμα στη Barcelona και τον Messi, ένα από τα λίγα που μου άρεσαν!)
    Ωχ κατάλαβα... Τώρα έχει συνταγές! :) Ωχ λέω εκ μέρους της μεγείρισσας που θα αναγκαστεί να τα φτιάξει όλα!
    Τι ωραία που ήταν η φωτογραφία από τον τάφο το Jim Morrison! :) Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vipera όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο του Μαρτίνεζ είπα :''Θα το διαβάσω και μετά θα το στείλω στη vipera'' . Αφού το διάβασα είπα:''Άσε , θα με κυνηγήσει η vipera αν της το στείλω''!!!
    Λοιπόν , μού φαίνεται πως ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη επιβάλλεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To periodiko einai ontws wraio kai exei panta endiaferonta 8emata! An to diavaseis parallhla me to Blue ths Aegean omws 8a anakalypseis polla... koina !!! Ta diavasa kai ta dyo sta syxna phgaino-ela Rodo-A8hna to kalokairi kai to entopisa!!!:):)::)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. foteini το 2board εκδίδεται με επιμέλεια των εκδόσεων Λυμπέρη απ'ότι είδα. Αν έχουν αναλάβει και το blue τότε καθόλου τυχαία η ομοιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι! Τουλάχιστον όμως δεν αφιερώνουν την ίδια έκταση σε όλα, στο Blue περνάνε το ίδιο θέμα σε ένα μικρό boxaki ενώ στο 2board το κάνουν αφιέρωμα! Δεν είναι κακό, πόσα να σκεφτούν πια οι συντάκτες;

    Καλή Κυριακή!
    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ προτιμώ να παίζω με το laptop μου στις πτήσεις, ως κομπιουτεράκιας που σέβεται τον εαυτό του. Αφού ξέρεις και γαλλικά crispy έχεις μεγάλες προοπτικές στην εξάσκηση της μαγειρικής τέχνης. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης και της πρακτικής εξάσκησης λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. zekia καλημέρα. Πραγματικά , όσο περνά ο καιρός βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο να ανοίγει τα λαπτοπ του κατά τη διάρκεια της πτήσης.
    Α , εννοείται ότι θα ψηθούν πολλά γλυκάκια τον επόμενο καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή