Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Κατά τον δαίμονα εαυτού.

Η χιονοθύελλα που είχε ενσκήψει τις προηγούμενες μέρες στην πόλη άφησε τα αποτυπώματά της πάνω στους τάφους του Pere Lachaise...


...δημιουργώντας ένα σκηνικό...



...απόκοσμο και μελαγχολικό...



...Περπατώντας τα σοκάκια του κοιμητηρίου μ'έναν και μοναδικό σκοπό..



...Τον φαντάζομαι να κάθεται πάνω στον τάφο του κρατώντας το μπαστούνι του , να μας κοιτά μ'εκείνο το παιχνιδιάρικο αλλά συνάμα στοχαστικό βλέμμα του και να δέχεται μ'ένα αχνό χαμόγελο τις εκδηλώσεις λατρείας. ''You're one of the two three reasons I'm proud to be Irish'' ....



...Στην έξοδο περίμενε να μας αποχαιρετίσει η πιο μπλαζέ γάτα του κόσμου! Κάτι μού λέει ότι το όνομά της είναι Oscar...

************

O τίτλος της ανάρτησης είναι η γραμμένη στα ελληνικά φράση που είναι χαραγμένη πάνω στον τάφο του James Douglas Morrison...

8 σχόλια:

  1. έχεις δίκιο, πολύ απόκοσμη η ατμόσφαιρα του νεκροταφείου. Προσπαθώ να φανταστώ τις ίδιες φωτογραφίες τραβηγμένες το σούρουπο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κατά τον δαίμονα εαυτού" απίστευτο! δεν το ήξερα ότι υπάρχει αυτή η επιγραφή και μάλιστα στα ελληνικά στον τάφο του Τζιμ Μόρισσον! Γιατί πρέπει να είναι τροποποιημένο το υπ' αριθ. 94 διασωθέν απόσπασμα από τη φιλοσοφία του Ηράκλειτου που λέει: "Ήθος ανθρώπω δαίμων" και για το οποίο είχα κάνει ειδική ανάρτηση πολύ πρόσφατα (26.01.2010) όπου δίδεται και μια ερμηνεία.
    Εκπληκτική ξενάγηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεν το πιστεύω... Ο τάφος του Jim Morrison? Θέλω κι εγώ πάρα πολύ να πάω στο Παρίσι, βασικά για να επισκευτώ το κοιμητήριο Περ Λασαίζ!
    Και το μνημείο για τον Όσκαρ Ουάλντ είναι επίσης εντυπωσιακό! Τυχερούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. zekia ακριβώς αυτό σκεφτόμουν εκείνο το πρωινό! Πόσο ακόμα πιο απόκοσμο θα ήταν το νεκροταφείο, στο λυκόφως , την ώρα που χάνεται το φως της μέρας. Μετά κοιτούσα κάποιους τάφους κατεστραμμένους από το χρόνο και σκεφτόμουν πώς είναι να περπατάς ανάμεσα στους τάφους...τα μεσάνυχτα και ν'ακούς τριξίματα , ψιθύρους , υπόκωφες βουές!! Μπρρρ!



    kameleon πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι από τις ωραιότερες εμπειρίες που έχω ζήσει κι ευτυχώς εκείνο το πρωινό είχε ελάχιστο κόσμο το κοιμητήριο.



    βρομιστεράκι είναι κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω , περισσότερο ως φόρο τιμής σ'έναν συγγραφέα κι άνθρωπο που θαυμάζω απεριόριστα.




    navarino-s κι εγώ εξεπλάγην -ευχάριστα ομολογώ- όταν είδα ότι η επιγραφή ήταν γραμμένη στα ελληνικά. Θα διαβάσω ξανά την συγκεκριμένη ανάρτησή σας για να μού λυθεί η απορία -γιατί χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη φράση. Εν τω μεταξύ ''γκουγκλαροντας'' βρήκα κι εδώ κάποια στοιχεία : http://www.prosopa.com/?p=426





    vipera για χρόνια ήθελα να ξαναπάω στο Παρίσι μόνο και μόνο για αυτήν ακριβώς την επίσκεψη! Με συγκινεί που έστω και μ'αυτόν τον τρόπο είχα μια ''συνομιλία'' μ'έναν από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσες φορές πήγα στο Παρίσι εκεί δεν πήγα ποτέ, to sleep in his soul kitchen.

    Δες εδώ λίγο, από τις πιο έντονα χαρούμενα στιγμές που έζησα στο Παρίσι και από τις πιό όμορφές μου αναμνήσεις - ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tom πραγματικά πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου!
    Το pere lachaise ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία , βοήθησε και το χιόνι , βοήθησε κι η απουσία πολύ κόσμου...Ήταν συγκινητικό μπορώ να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή