Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Location: London (Μέρος 2ο)

Η J.K. Rowling, η "μαμά" του Harry Potter, έχει γράψει μία σειρά αστυνομικών βιβλίων (3 βιβλία συν ένα τέταρτο που είναι υπό έκδοση), με το ψευδώνυμο Robert Galbraith  και με κεντρικό χαρακτήρα τον Cormoran Strike. O Strike είναι ένας πρώην αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας. Ο πόλεμος τον έχει σακατέψει, έχει χάσει το μισό πόδι. Τώρα πια ζει στο Λονδίνο, κάπου στο Σόχο και βιοπορίζεται ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Σε κάποια φάση προσλαμβάνει την νεαρή κι ενθουσιώδη Ρόμπιν κι οι περιπέτειες αρχίζουν.



Ο Cormoran Strike ευτύχησε να γίνει και τηλεοπτικός ήρωας στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά Strike. Και τα 3 βιβλία της σειράς πέρασαν στην τηλεόραση. Τον μοναχικό, κουρασμένο, ελαφρώς άξεστο, κάπως δύστροπο, ψιλοαλκοολικό και λιγομίλητο Strike, υποδύεται με εξαιρετικό τρόπο ο ηθοποιός Tom Burke. Τη βοηθό του Ρόμπιν υποδύεται πολύ όμορφα η ηθοποιός Holliday Grainger.





O Cormoran Strike έχει το γραφείο- γκαρσονιέρα του κάπου στο Σόχο του Λονδίνου. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τη δουλειά του, δεν πατάει ψυχή, μέχρι που εμφανίζεται η Ρόμπιν, ως προσωρινή βοηθός αρχικά, κι αρχίζει να βάζει τις υποθέσεις αλλά και τη ζωή του αφεντικού σε τάξη. Κάπως έτσι ξεκινά η πρώτη ιστορία της σειράς που μοιράζεται σε 3 επεισόδια και βασίζεται στο βιβλίο The Cuckoo's Calling.
Ο Strike κι η Ρόμπιν  καταφέρνουν να λύσουν την υπόθεση κι έτσι η δουλειά παίρνει τα πάνω της. Μια μέρα την πόρτα χτυπά μία ταλαιπωρημένη σαρανταπεντάρα που ψάχνει τον άντρα της, ψιλογνωστό συγγραφέα. Νέα υπόθεση, πολύ περίεργη, που είναι και το στόρυ του δεύτερου βιβλίου The Silkworm και του δεύτερου μέρους της σειράς με δύο επεισόδια. Τους απορροφά τόσο πολύ αυτή η παράξενη εξαφάνιση που οι δύο ήρωες αμελούν την προσωπική τους ζωή, ιδιαίτερα η Ρόμπιν.
Και ναι, λύνουν και αυτήν την υπόθεση, για να περάσουν στην τρίτη, από το βιβλίο με τίτλο Career of Evil, πάλι σε δύο επεισόδια, όπου κάποιος από το παρελθόν του Strike προσπαθεί να τον παγιδέψει μέσω της Ρόμπιν!



Η σειρά είναι πολύ ατμοσφαιρική, πολύ όμορφα γυρισμένη, με το Λονδίνο ως επικίνδυνο μεν, αλλά πάντα γοητευτικό σκηνικό. Η ίδια η JK Rowling έμεινε πολύ ευχαριστημένη από τον τρόπο που γυρίστηκαν σε σειρά τα βιβλία της και δήλωσε ότι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το καστινγκ. Όπως ήδη γράψαμε οι δύο πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί κι υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ τους..
Τώρα μένει να τελειώσει το τέταρτο βιβλίο της σειράς για να το δούμε κι αυτό στην τιβί. Δυστυχώς θα περιμένουμε λίγο γιατί απ'ό,τι μάθαμε από την ίδια την συγγραφέα, ναι μεν έχει βρει τον τίτλο (Lethal White) αλλά θα της πάρει λίγο καιρό ακόμα για να το ολοκληρώσει!





ΥΓ: Κάπου διάβασα ότι τα βιβλία είναι πολύ πιο "σκοτεινά" από όσο έχουν αποδοθεί στην τιβί. Δυστυχώς δεν τα έχω διαβάσει για να το επιβεβαιώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου