Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Location: London (Μέρος 1ο)


Ένα μίνι αφιέρωμα (δύο αναρτήσεων) σε δύο σειρές γυρισμένες στο Λονδίνο, με ωραία εξωτερικά πλάνα, που ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όλους εμάς που έχουμε πολύ καιρό να πάμε στο ωραίο Λονδινάκι, και τόσο που το έχουμε πεθυμήσει. Η μία από τις δύο σειρές μας άρεσε πολύ. Η άλλη μας άφησε χλιαρές εντυπώσεις.
Πάμε.



Η σειρά Collateral είναι μία μίνι αστυνομική σειρά γυρισμένη στο Λονδίνο και θέλει να πει πολλά γιατί πιάνει πολλά επίκαιρα θέματα αλλά στο τέλος μένει να φλυαρεί πολύ και χωρίς ουσία.




Το στόρυ έχει ως εξής: Ιρακινός λαθρομετανάστης πιτσαδόρος δολοφονείται σε ενέδρα. Την υπόθεση αναλαμβάνει η εγκυμονούσα Κιπ Γκλάσπι. Άπειρη σε τέτοιες υποθέσεις αλλά ικανή και πεισματάρα. Στην υπόθεση μπλέκουν: Ένας βουλευτής των Εργατικών ευαισθητοποιημένος σε θέματα λαθρομετανάστευσης, η ναρκομανής γυναίκα του, οι δύο τρομοκρατημένες αδερφές του δολοφονημένου, ο βρετανικός στρατός, μια λαλημένη αξιωματικός του στρατού,  η ΜΙ5, Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, μια Βιετναμέζα λαθρομετανάστης και μία λεσβία ιερέας. 




Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον αφού επικεντρώνεται στην παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών και προσφύγων από την Μέση Ανατολή και τίθεται το ερώτημα ποιοι μπορεί να είναι πίσω από την όλη υπόθεση. 




Αλλά:
Η σειρά θέλει να τα βάλει με πολλά θέματα αλλά τα 4 επεισόδια είναι λίγα.Τι να πρωτοπιάσεις: Παράνομη είσοδος σε μια ξένη χώρα, κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, ποιος τελικά θεωρείται λαθρμετανάστης, η ανδροκρατία κι ο φαλλοκρατισμός στο στρατό, πολιτική κι ιδεολογία, ομοφυλοφιλία στην εκκλησία, και να'χεις μέσα σε όλα αυτά την άτεγκτη αστυνομικίνα εγκυμονούσα κι άυπνη Κιπ να λύνει την υπόθεση σε 3 μέρες. Νταξ έχει και πολύ ικανούς συνεργάτες κι ένα αφεντικό που της γαβγίζει συνέχεια, αλλά αυτή απτόητη. Με έναν καφέ μονίμως στο χέρι μένει όρθια. Ο άντρας της την παίρνει πού και πού τηλέφωνο και την εκλιπαρεί " Καλέ, έλα να κοιμηθείς λίγο!"  αλλά όχι, εκεί αυτή να λύσει το μυστήριο, είπαμε είναι πεισματάρα. Παρεμπιπτόντως πολύ καλή στο ρόλο της αστυνομικίνας η Κάρυ Μάλλιγκαν, η οποία έχει θεσπέσια φωνή. Πολύ καλή ηθοποιός, λίγος ο συγκεκριμένος ρόλος. 




Ίσως με περισσότερα επεισόδια και λιγότερους ιδιαίτερους χαρακτήρες το στόρυ να λειτουργούσε καλύτερα. Πρώτη φορά απογοητεύτηκα από σενάριο αγγλικής σειράς (Μπας κι ο σεναριογράφος είναι δημοσιογράφος της Guardian;;;). 


ΥΓ: Ο όρος "λαθρομετανάστης" , αν δεν κάνω λάθος, θεωρείται πια politically incorrect. 

4 σχόλια:

  1. Το σχόλιο για τo δημοσιογράφο της Guardian, εξαιρετικό!! Έχει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο imdb, αλλά μάλλον θα το παρακολουθήσω - παρά την αρνητική εισήγησή σου - γιατί με ενδιαφέρει το θέμα, κυρίως ως προς τις γυναίκες, τις hijab και το ισλάμ. Το politically (in)correct πολλές φορές είναι παραμορφωτικός καθρέφτης. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη καλημέρα! Ναι, δες το, κακή δεν είναι αλλά απλά ήθελαν να βάλουν όλα τα επίκαιρα θέματα σε μια μίνι σειρά και δεν τους βγήκε κατά τη γνώμη μου.

      Με το politically (in)correct έχουμε φτάσει σε άλλα άκρα, άσε που δεν ξέρεις πια τι είναι ορθό και τι όχι!

      Α καλά με την Guardian, τι να πω, με το ζόρι την διαβάζω πια!!

      Διαγραφή
    2. https://www.rt.com/news/422572-guardian-refugee-tourism-greece/

      Διαγραφή