Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Hard Sun

Η σειρά Hard Sun που προβλήθηκε από το BBC1 πριν από λίγο καιρό είναι σίγουρα η πιο wtf σειρά που είδαμε πρόσφατα! Παρολ' αυτά την καταευχαριστηθήκαμε κι ελπίζουμε ότι θα έχει και συνέχεια!




Τι συμβαίνει όμως σε αυτήν την κάπως αχαρακτήριστη- ως προς τις προθέσεις της- σειρά; Το στόρυ έχει ως εξής:

Ο αστυνομικός αρχιεπιθεωρητής Τσάρλι Χικς κι η αστυνομική επιθεωρήτρια Ελέιν Ρένκο μόλις έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν μαζί, όταν στην πρώτη υπόθεση που αναλαμβάνουν -ένας δολοφονημένος χάκερ- πέφτει στα χέρια τους ένα φλασάκι "φωτιά", με κρυφές κυβερνητικές αναφορές σε επικείμενη κοσμική αποκάλυψη. Το περιεχόμενο του φλασακίου επουδενί δεν πρέπει να γίνει γνωστό, έτσι τους παίρνει στο κατόπι μια πολύ κακιά πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών.



Όμως η  Ελέιν αποφασίζει να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο κι εκεί που περιμένεις να γίνει ο χαμός- μιλάμε για το τέλος της Γης!!!-, η κυβέρνηση καταφέρνει να το παρουσιάσει ως fake news κι όλα συνεχίζουν κανονικά εκτός από κάτι αρπαγμένους που έχουν δει την επικείμενη αποκάλυψη ως ευκαιρία για λίγο serial killing. Τις υποθέσεις αναλαμβάνουν οι Χικς και Ρένκο! Οι οποίοι εκτός από τις υποθέσεις, έχουν να αντιμετωπίσουν την πολύ κακιά πρακτόρισσα που δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί μέχρι να πάρει το φλασάκι πίσω αλλά και το απίστευτο μπάχαλο στις προσωπικές τους ζωές! Αλλά και την αλλοπρόσαλλη μεταξύ τους σχέση! Η Ελέιν έχει τοποθετηθεί για συγκεκριμένο λόγο στο πλευρό του Χικς, κι αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη σχέση τους. Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν! Εκεί που μονιάζουν, εκεί πέφτει απίστευτο ξύλο μεταξύ τους!!! Με το παραμικρό πλακώνονται στο ξύλο σα μικρά παιδιά! Ήταν από τις σκηνές που μας διασκέδασαν ιδιαίτερα, οφείλουμε να ομολογήσουμε!!!



Λοιπόν, κάπως έτσι πάει το στόρυ, το οποίο εννοείται ότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά. Εν τούτοις βρήκαμε τη σειρά αρκούντως διασκεδαστική και ψυχαγωγική, σαν να έχει προκύψει από comic, καθόλου κουραστική, το σενάριο μπορεί να είναι light αλλά ευτυχώς όχι περίπλοκο, αν και αναρωτιέσαι τι θα ήθελε να είναι η σειρά. Προσωπικά υποθέτω "αστυνομική μέσα σε ένα δυστοπικό κλίμα."



Οι πρωταγωνιστές, ωραίες φάτσες, η Agyness Deyn, cute, γλυκιά παρουσία -πρώην μοντέλο είναι εξάλλου- δεν σε πολυπείθει αλλά όταν είναι να ρίξει ξύλο τα καταφέρνει μια χαρά!!!!!!!!
O Jim Sturgess είναι πολύ καλός ως ο γοητευτικός μπάσταρδος Τσάρλι Χικς
Εκείνη όμως που δίνει ρέστα είναι η Nikki Amuka-Bird, η πρακτόρισσα των μυστικών υπηρεσιών που τους κάνει τη ζωή δύσκολη! Ανατριχιαστική η παρουσία της!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου