Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Stranger Things #5 & #6 (spoiler alert)

Κάνουμε recap στα επεισόδια 5 & 6 μαζί.

 Στα δύο αυτά επεισόδια έχουμε κάθετη παρά οριζόντια ανάπτυξη της ιστορίας, που σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι τα επεισόδια εκείνα που, ενώ η υπόθεση δεν εξελίσσεται δραματικά, εν τούτοις έχουμε πια τα πιο σημαντικά κομμάτια που έλειπαν από το παζλ.

Τι είναι αυτά τα σημαντικά που μαθαίνουμε:

Κυρίως ό,τι αφορά τα περίφημα πειράματα του Δρ. Μπρέννερ. Πώς και γιατί χρησιμοποιούσε την Ελέβεν. Βλέπουμε κάτι απίστευτα πράγματα που αφορούν τον έλεγχο του μυαλού, τη δυνατότητα να βρεθείς αλλού, μέσω μιας άλλης διάστασης, και να ακούς τον Ρώσο εχθρό! Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στις άγριες εποχές του Ψυχρού Πολέμου, η κατασκοπεία παιζόταν σε όλα τα επίπεδα. Εδώ βέβαια φτάνουμε πιο μακριά, σε ασύλληπτα μέσα -αλλά από την άλλη δεν θα μάθουμε ποτέ μέχρι πού έφτασαν στην πραγματικότητα οι μεν κι οι δε. Σε μία από αυτές τις "επισκέψεις" της Ελέβεν σε άλλη διάσταση γίνεται το λάθος και ανοίγει η "πύλη" από όπου μπαινοβγαίνει το τέρας, εκείνο το "κάτι" δίχως πρόσωπο.




Μαθαίνουμε και πού βρίσκεται η "πύλη". Ο Τζόναθαν κι η Νάνσυ ψάχνουν στο δάσος το τέρας. Σε μια στιγμή χωρίζονται κι η Νάνσυ, εκεί που ψάχνει για στοιχεία, περνά κατά λάθος την "πύλη" και βρίσκεται "αλλού", σε μια περιοχή που μοιάζει με τον πραγματικό χώρο αλλά δεν είναι. Τρέχει να σωθεί από το τέρας και φωνάζει το όνομα του Τζόναθαν. Εκείνος την ακούει αλλά δεν την βλέπει. Την καλεί. Εκείνη τον ακούει αλλά δεν τον βλέπει. Ακούν ο ένας τον άλλον αλλά δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον! Τελικά η Νάνσυ βρίσκει την έξοδο κι επανέρχεται στην πραγματική διάσταση. Τι μαθαίνουμε; Ότι η άλλη διάσταση βρίσκεται ακριβώς εκεί που είναι η πραγματικότητα.



Τώρα:

Όλοι ψάχνουν και τίποτα δεν βρίσκουν. Εκτός από την Νάνσυ και τον Τζόναθαν που πλησίασαν αρκετά χωρίς όμως να βρουν τον Γουίλ ή την Μπαρμπ.

Η ομάδα των παιδιών έχει διασπαστεί. Ο Λούκας, τσαντισμένος με τον Μάικ, ψάχνει μόνος του. Ο Μάικ κι ο Ντάστιν ψάχνουν την Ελέβεν. Ο αρχηγός Τζιμ κι η Τζόις ψάχνουν κι εκείνοι το παρελθόν του κοριτσιού που κάποτε απήγαγε ο Δρ. Μπρέννερ. Ο Δρ. Μπρέννερ, εν τω μεταξύ, έχει βάλει στο μάτι τους μικρούς μας γενναίους φίλους!

Όλοι ψάχνουν. Κάτι ψάχνουν. Το τέρας, τον Γουίλ, την Μπαρμπ, την Ελέβεν, τους τρεις φίλους.

Πάμε για δυνατό τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου