Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Stranger Things #4 (spoiler alert)

Τα κύρια σημεία και το τέρας του 4ου επεισοδίου:

Το προηγούμενο επεισόδιο τελείωσε με την ανακάλυψη του πτώματος του εξαφανισμένου Γουίλ στη λίμνη της περιοχής. Μπα; Τόσο νωρίς από το 3ο επεισόδιο;;;

Όμως την επόμενη μέρα στο νεκροτομείο η Τζόις αρνείται ότι "αυτό" που κείτεται στην κρύα αίθουσα είναι το πτώμα του γιου της κι επιμένει σθεναρά ότι ο Γουίλ είναι ακόμη ζωντανός. Ο Τζόναθαν, ο μεγάλος της γιος, κι ο αστυνόμος Τζιμ πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με μια χαροκαμένη μάνα σε κατάσταση υστερίας και δεν δίνουν σημασία στα λόγια της. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου θα έχουν αλλάξει γνώμη!



Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Τζόναθαν: Μοναχικός, λάτρης της αγγλικής μουσικής σκηνής, ερασιτέχνης φωτογράφος. Όπως λέει ο ίδιος "δεν του αρέσει να μιλά στον κόσμο, προτιμά απλά να παρατηρεί τους συνανθρώπους του γιατί έτσι του λένε λιγότερα ψέμματα". Έτσι παρατηρεί και φωτογραφίζει -κρυφά- τα παιδιά στο πάρτι. Φωτογραφίζει και την Μπαρμπ, λίγο πριν εκείνη εξαφανιστεί. Σε εκείνη την φωτογραφία, πίσω από κορίτσι στέκεται μια αλλόκοτη φιγούρα!

Και ναι, επιτέλους έρχεται η περιγραφή του "όντος" κι οι δύο περιγραφές εκείνων που κατάφεραν, έστω κι ελάχιστα να το δουν, της Τζόις και της Νάνσυ, είναι ακριβώς ίδιες: "κάτι που μοιάζει με ανθρώπινο ον αλλά δεν είναι, και δεν έχει πρόσωπο"!

Από πού ξεφύτρωσε αυτό το τέρας; Μάλλον από τα εργαστήρια όπου εκτελεί τα αλλόκοτα πειράματα του ο Δρ. Μπρέννερ, και που προφανώς βρίσκονται εκτός ελέγχου όπως διαπιστώνει ο ίδιος- κι εμείς. Μαθαίνουμε και τα όσα τράβαγε η δόλια η Ελέβεν από τον δόκτορα για να αποκτήσει τις υπερφυσικές της δυνάμεις.


Η πιο ωραία φάση του επεισοδίου συμβαίνει στο σπίτι της Τζόις. Περιμένει να επικοινωνήσει μαζί της ο Γουίλ. Όντως ακούγονται χτυπήματα στον τοίχο, κι ακούγεται η φωνή του Γουίλ να την καλεί! Σκίζει την ταπετσαρία κι από πίσω βλέπουμε μια άλλη διάσταση, έναν άλλον χώρο, προστατευμένο με κάτι που μοιάζει με γλοιώδες κουκούλι κι από μέσα ο Γουίλ να ζητά απεγνωσμένα από τη μαμά του να τον βοηθήσει!!! Αλλά είναι αλλού! Είναι εκεί και δεν είναι! Πώς βρέθηκε εκεί; Στην απελπισία της η Τζόις γκρεμίζει τον τοίχο. Τίποτα.



Τι συμβαίνει; Αυτό το τέρας που πηγαινοέρχεται στις δύο διαστάσεις από πού ξεφύτρωσε κε. Μπρέννερ; Εκείνο το τεράστιο κατασκεύασμα που έχεις στο εργαστήριο κι είναι προστατευμένο κι αυτό από το ίδιο γλοιώδες πράγμα, τι κρύβει κε. Μπρέννερ; Προφανώς ούτε κι εσύ ξέρεις. Αλλά στην Ελέβεν ξέρεις πολύ καλά τι έκανες.

Η οποία Ελέβεν δίνει όλες τις τις δυνάμεις για να καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Γουίλ έτσι ώστε οι τρεις καλύτεροι του φίλοι να διαπιστώσουν ότι είναι όντως ζωντανός!




Κι έτσι Τζόις, Τζόναθαν, Νάνσυ, Αστυνόμος Τζιμ κι οι τρεις φίλοι, Μάικ, Λούκας και Τζάστιν ξέρουν ότι ο Γουίλ είναι ακόμα ζωντανός.

Το ερώτημα είναι: Πού ακριβώς είναι ο Γουίλ;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου