Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Stranger Things #2 (spoiler alert)

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παράξενα και περίπλοκα στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς Stranger Things. Συγχρόνως γίνεται όλο και πιο προφανής η αγάπη που έχουν οι δημιουργοί της σειράς για τον Τζων Κάρπεντερ, άλλωστε φτάνει να ακούσει κανείς την μουσική των τίτλων αρχής! Επιπλέον υπάρχουν σκηνές, όπου έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην ίδια πόλη της Νύχτας με τις Μάσκες και μάλιστα σε κάποια στιγμή ένας από τους πιτσιρικάδες αναφέρει τον Μichael Myers!!



Πώς κυλά το 2ο επεισόδιο; Τι μαθαίνουμε; Τι επιπλέον συμβαίνει;

Η απελπισμένη Τζόις, μάνα του εξαφανισμένου Γουίλ, ξαναδέχεται ένα παράξενο τηλεφώνημα. Αυτή τη φορά ακούει τη φωνή του γιου της. Όμως παράξενα φαινόμενα ξεσπούν, τα φώτα αναβοσβήνουν στο σπίτι, μουσική αρχίζει να παίζει ξαφνικά από κλειστό κασετόφωνο, το υπερφυσικό κάνει σιγά σιγά την εμφάνιση του! Τρέχει έξω έντρομη!



Εν τω μεταξύ, στην παράξενη νύχτα που σκεπάζει την μικρή μας πόλη, Χώκινς, κάτι άλλο συμβαίνει στην άλλη άκρη της. Πάρτι με τινέιτζερς, εφηβικό σεξ -αναφορά στη Νύχτα με τις Μάσκες κι εδώ. Στην πισίνα του σπιτιού κάθεται μόνη κι έρημη μια κοπέλα, η Μπάρμπαρα που δεν έχει μπόιφρεντ κι έχει πάει με το ζόρι "για να κρατήσει το φανάρι" που λέμε. Κάτι ακούγεται πίσω της, βλέπουμε για κλάσματα δευτερολέπτου "κάτι" απροσδιόριστο κι αυτή εξαφανίζεται.

Τα πρόσωπα κλειδιά:

Οι τρεις φίλοι του Γουίλ, ο Μάικ, ο Ντάστιν κι ο Λούκας, που θέλουν οπωσδήποτε να βρουν τον φίλο τους, γνωρίζονται καλύτερα με το υπερφυσικό κορίτσι, η οποία δεν διστάζει να τους κάνει και μια επίδειξη των δυνάμεων της. Υπόσχεται ότι θα τους βοηθήσει να βρουν τον φίλο τους. Σε μια φωτογραφία που βλέπει όλους τους φίλους μαζί μοιάζει να αναγνωρίζει τον Γουίλ.

Μαθαίνουμε λίγο περισσότερα πράγματα για το υπερφυσικό κορίτσι που αυτονομάζεται "Ελέβεν" -από ένα τατουάζ με τον αριθμό 011 που έχει στο χέρι της. Έχει σίγουρα κάποια σχέση με τα πειράματα που γίνονταν στο εργαστήριο, που της έχουν αφήσει εικόνες εφιαλτικές, δεν έχουμε δει ακόμα ακριβώς πώς και γιατί.



Αλλά ας γυρίσουμε καλύτερα στο σπίτι όπου γίνεται το εφηβικό πάρτι. Τα δύο ζευγαράκια δεν ασχολούνται με την εξαφάνιση της Μπάρμπαρα, γιατί πιστεύουν ότι έχει επιστρέψει σπίτι της. Αγνοούν ότι κάτι υπάρχει εκεί τριγύρω. Κάτι που, εν τω μεταξύ, ψάχνουν οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου. Ενώ η υπόλοιπη πόλη ψάχνει τον Γουίλ. Κι η Τζόις επιστρέφει στο σπίτι της αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του κακού που το έχουν περικυκλώσει!

Τα πρώτα δείγματα ήρθαν. Κάτι παράξενο αρχίζει να κυριεύει την πόλη.

Η σειρά συνεχίζει να μας συναρπάζει, να μας κρατά σε αγωνία, να μας γοητεύει! Ποιος θα το πίστευε ότι η αναβίωση της δεκαετίας του 80 σε μια σειρά μυστηρίου, θα προκαλούσε ρίγη συγκίνησης! Σε όσους τη ζήσαμε ως παιδιά φέρνει κύματα νοσταλγίας, οι χαρακτήρες θυμίζουν πρόσωπα από σειρές εκείνης της εποχής, το ντύσιμο, η μουσική. Κι η τεχνολογία τόσο πίσω ακόμα! Έχω την εντύπωση ότι πολλοί σεναριογράφοι θα αρχίσουν να στρέφονται προς λιγότερο εξελιγμένα τεχνολογικά χρόνια, έτσι για την γοητεία και την έλλειψη ευκολίας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου