Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Crispy Βραβεία Τηλεοπτικών Σειρών 2023

 Στην εκπνοή του χρόνου η υποφαινόμενη δίνει τα δικά της βραβεία σε σειρές που της άρεσαν κι όπως πάντα οι κατηγορίες είναι δική της επινόηση! Επίσης, οι σχολιασμοί θα είναι (όπως πάντα) σύντομοι, 2-3 σειρές κι όχι σελίδες, ειλικρινά μας έπιανε ημικρανία κάθε φορά με την υπερανάλυση σε κριτικές , τι είδε και τι δεν είδε ο ποιητής- περιμένω πώς και πώς να έρθει εκείνη η εποχή που οι κριτικές (ταινιών, σειρών, βιβλίων κλπ) θα έχουν το μέγεθος ενός ποιήματος χαϊκού!

Καλύτερη αγγλόφωνη σειρά:

&

Καλύτερη αγγλική σειρά:

&

Καλύτερα κατασκοπική σειρά:

Slow Horses . Φυσικά! Απολαυστική, χωρίς ίχνος φλυαρίας, και διαθέτει έναν από τους πιο αγαπημένους ελεεινούς ήρωες, τον Jackson Lamb, τον οποίο ενσαρκώνει ο τρισμέγιστος Gary Oldman. 



Καλύτερη δεύτερη σεζόν σειράς: Good Omens. Οι Michael Sheen και David Tennant ανεβάζουν τον πήχη σε μια διασκεδαστική, αστεία και, γιατί όχι, ρομαντική 2η σεζόν 

Χειρότερη 2η σεζόν: The Bear. Τα έχω ήδη πει, τα ξαναλέω. Ατέρμονη φλυαρία κι η γνωστή συνταγή της δυσλειτουργικής οικογένειας (οποία πρωτοτυπία) . Κερασάκι κάτι υστερικές σκηνές. Μας κούρασε.

Καλύτερη 3η σεζόν:  Το βραβείο μοιράζονται : Only Murders in the Building - κάθε σεζόν γίνεται όλο και καλύτερη! Και Happy Valley. Ήταν το ιδανικό τέλος για μια σειρά που αγαπήσαμε πολύ κι υπήρξε σταθμός στην αγγλική τηλεόραση (κι αντιγράφηκε, να τα λέμε κι αυτά)


Καλύτερη sci-fi δυστοπική σειρά: Silo . Ενδιαφέρουσα, καλογυρισμένη, χωρίς φλυαρίες και περιττά επεισόδια .




Καλύτερη αστυνομική σειρά: Ούτε και φέτος είδα μία αστυνομική σειρά που να μου άρεσε τρομερά. Παρόλα αυτά θα δώσω το βραβείο στην ινδική σειρά Βρυχηθμός , περισσότερο για τον πολύ ενδιαφέρων γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο  με την βοήθεια του οποίου, αλλά κα του πολύ καλού σεναρίου, γίνεται κριτική στην αφόρητα δύσκαμπτη θέση της γυναίκας στην ινδική κοινωνία.



Καλύτερη ισπανόφωνη σειρά: El Encargado (Αργεντινή). Ο τρομερά απολαυστικός Guillermo Francella , στον ρόλο του  επιστάτη/θυρωρού πολυκατοικίας κάπου στα ακριβά προάστεια του Μπουένος Αιρες. Εξ όψεως μειλίχιος και καλόβουλος, ο Ελισέο, κρύβει καλά αυτό που πραγματικά είναι, πονηρός και χειριστικός και θα κάνει τα πάντα να κρατήσει την θέση του όταν αυτή διακυβεύεται!  



Καλύτερη ιταλική σειρά: The Bad Guy . Ένας Σικελός εισαγγελέας μπαίνει σε περιπέτειες όταν τα βάζει με -ποια άλλη- την Μαφία! Δράση, απίθανες σκηνές, αγωνία κι ένας πάντα καλός Luigi Lo Cascio να παίζει όμορφα ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Καλύτερη σειρά μαύρη κομεντί : The Consultant. Πέρασε απαρατήρητη αλλά αξίζει για τον καταπληκτικό Cristoph Waltz, ο οποίος κάνει έναν σύμβουλο επιχειρήσεων που εμφανίζεται ξαφνικά σε μια εταιρία μετά την αυτοκτονία του ιδιοκτήτη της. Την λες και θρίλερ, την λες και μαύρη κομεντί!


Καλύτερη σειρά με θέμα το κρασί: Μία ήταν, οπότε δικαίως παίρνει το βραβείο (λολ) : Drops of God. Για εμάς τους οινολάτρεις η σειρά είχε πολύ ενδιαφέρον, ούτως ή άλλως ήταν καλογυρισμένη και το παράδοξο είναι ότι βασίζεται σε ιαπωνικό άνιμε!

Καλύτερη σειρά με την ωραιότερη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών: Liaison. Αν δεν είναι ζευγάρι στη ζωή οι Eva Green & Vincent Cassel, πρέπει επειγόντως να γίνουν!



Καλύτερη cozy σειρά: Magpie Murders. Πολύ ωραία σειρά από εκείνες που μόνοι οι Άγγλοι ξέρουν να γυρίζουν τόσο καλά! Ερασιτέχνης sleuth "συνομιλεί" με fiction αστυνομικό προσπαθώντας να βρει ποιος σκότωσε διάσημο συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων! Υπάρχει κι ελληνική παρουσία!


 Και πάμε στις ερμηνείες:


Α αντρικός ρόλος: Guillermo Francella. Αποδίδει τέλεια τον διπρόσωπο επιστάτη Ελισέο!

Α γυναικείος ρόλος : Sarah Lancashire. Η ερμηνεία της στην σειρά Happy Valley θα μας μείνει αξέχαστη!

Β ανδρικός ρόλος: James Norton Ο πανάξιος συμπρωταγωνιστής της Sarah Lancashire!

Β γυναικείος ρόλος: Lesley Manville. Σε ό,τι κι αν παίξει αυτή η υπέροχη ηθοποιός είναι πάντα εκπληκτική. Όπως και στην σειρά Magpie Murders. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου