Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

The woman in black

Από σήμερα άρχισε να προβάλλεται στους κινηματογράφους το θρίλερ Η γυναίκα με τα μαύρα . Κάτι που δεν διάβασα σε διάφορες κριτικές που κοίταξα είναι ότι, το βιβλίο της Susan Hill ήδη έχει μεταφερθεί στην οθόνη -έστω τη μικρή.


Στην Αγγλία κάθε Χριστούγεννα το BBC παίζει ένα ghost story γραμμένο συνήθως από γνωστούς συγγραφείς- με προεξέχοντα τον M. R. James . Σε αφιέρωμα που είχε αγγλική εφημερίδα τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, πρόσεξα ότι οι περισσότεροι αναγνώστες θυμούνταν με ενθουσιασμό δύο τέτοιες ταινίες. Η μία ήταν το ''The woman in black'' τηλεταινία γυρισμένη το 1989. Καταπληκτική ατμόσφαιρα αντάξια της gloomy αγγλικής εξοχής, αγωνία , μυστήριο, τρόμος, υπάρχουν και σκηνές που σου σηκώνεται η τρίχα! Κι όλα αυτά χωρίς σχεδόν καθόλου εφέ. Κάτι μου λέει ότι στην κινηματογραφική ταινία -την οποία δεν έχω δει ακόμα- έχουν πέσει πολλά special effects και γενικά θα του άλλαξαν τα φώτα του βιβλίου!
 Ευτυχώς κατάφερα και τη βρήκα την τηλεταινία στο you tube (δυστυχώς δεν ξέρω να ''κατεβάζω ταινίες'' -το λέω ψιθυριστά μην μας ακούσει κανείς.)

Για όποιον ενδιαφέρεται, το πρώτο μέρος θα το βρει εδώ. Στο τέλος κάθε 10λεπτου θα οδηγείστε στο επόμενο κομμάτι. Συνιστώ να τη δείτε.

Επίσης συνιστώ από τη σειρά BBC ghost stories τις εξής:

The signalman Εξαιρετική ταινία τρόμου μικρού μήκους με τον Denholm Elliot
Whistle and I'll come to you
A View from a Hill
Stigma

Trivia: Ο ηθοποιός που ενσαρκώνει το νεαρό δικηγόρο Κipps στην τηλεταινία του '89 και τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Ράντκλιφ στη νέα ταινία , ενσαρκώνει τον πατέρα του Ράντκλιφ στους Harry Potter!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου