Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Περί ελέγχου



Τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στην Ιαπωνία, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο σε μεγέθη.
Ο παγκόσμιος σεισμός, το τσουνάμι, οι χιλιάδες νεκροί, οι τεράστιες υλικές ζημιές, η διαρκώς αυξανόμενη ανησυχητική κατάσταση με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, η διαφυγή ραδιενέργειας...
Προφανώς και δικαίως οι ειδήσεις που έρχονται από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μονοπωλούν τα διεθνή ΜΜΕ. Και τα δικά μας βέβαια.
Στο σημερινό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, μελαχρινή μπουμπούκα δημοσιογράφος με εξαγρίωσε.
Μέσα σε 2 λεπτά επανέλαβε τουλάχιστον ....10 φορές ότι ''η ιαπωνική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο''! Συμβαίνει αυτό άρα η ιαπωνική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Είδαμε αυτό κι έτσι αποδεικνύεται ότι η ιαπωνική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Έγινε τούτο και αυτό μας φανερώνει ότι η ιαπωνική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο! Κάθε πρόταση της τελείωνε με τη φράση ''η ιαπωνική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο''!!!!
Εντάξει , κοπέλα μου, το εμπεδώσαμε!
Παρεμπιπτόντως , αν κι οι γνώσεις μου είναι πενιχρές στην ετυμολογία λέξεων, την τελευταία φορά που κοίταξα το λεξικό, η λέξη ''τσουνάμι'' ήταν ιαπωνικής προέλευσης. Ως εκ τούτου, δεν κλίνεται , άρα δεν έχει γενική πτώση, τουτέστιν σας παρακαλώ, μελαχρινή τσαχπίνα μπουμπούκα, μην ξαναπείτε....''του τσουναμιού''!!!!


Οι Ιάπωνες είναι ένας αξιοθαύμαστος λαός. Θα παλέψουν , πάντα ψύχραιμοι, περήφανοι με το κεφάλι ψηλά κι αργά ή γρήγορα θα ορθοποδήσουν.

Η φωτογραφία είναι από το site της Guardian

7 σχόλια:

  1. tsounamiou??? xaxaaxaxaxa pathainwwwwwww!!! xaaaxaaxaxaxa Oi anthrwpoi kale ekei einai organwmenoi.... oxi san emas......

    SignorinaTina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλάκα κάνεις! Είπε 'του τσουναμιού'?!? Τι να πω!! Ναι, οι Ιάπωνες είναι αξιοθαύμαστοι και πολλοί δυνατοί και ψύχραιμοι! Εύχομαι ό,τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι Ιάπωνες είναι πιο μάγκες απ'όλες τις εθνικότητες μαζί.
    Κι αυτό γιατί παρά τα ξαφνικά γεγονότα, ο κρατικός τους μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα κι ας λένε μπαρουφίες στην τηλεόραση. Είχαν ήδη περάσει πηρυνική απειλή (Χιροσίμα/Ναγκασάκι) οπότε κάτι ξέρουν. Και αντιμετώπισαν τα γεγονόταν με ψυχραιμία, χαρακτηριστικό που λείπει σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους.
    Άμα είχαμε παρόμοιες καταστροφές εδώ Ελλάδα, άστο καλύτερα... Θα επικρατούσε πανικός και λίγα λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο Crispy. Κι εγώ πιστεύω ότι πολύ σύντομα οι Ιάπωνες θα εντυπωσιάσουν ξανά όλον τον πλανήτη με την ταχύτατη ανάκαμψή τους.
    Η μελαχρινή τσαχπίνα μπουμπούκα έχει συνηθίσει από την ελληνική κυβέρνηση που χάνει μονίμως τον έλεγχο, ακόμα και με 5 πόντους χιόνι. Είναι κωμικό ένας λαός που δεν μπορεί να οργανώσει απολύτως τίποτα με επιτυχία να ασκεί τέτοιου είδους χαιρέκακη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ευχαριστώ πολύ για τα tips crispy.Όχι δεν έφυγα ακόμα αύριο το πρωί..Με το καλό..Θα γυρίσω με εντυπώσεις..Ανυπομονώ δεν φαντάζεσαι..θέλω σοκάκια, βόλτες, κρασιά, τζαζιές, φουλάρια,Ιταλούς, Ιταλίδες, καφέδες, καρμπονάρες...Ο-ΛΑ. Πετάω από την χαρά μου..ΣΕ ευχαριστώ και πάλι..Α, δεν και την ταινία που έιδα χτες του Κανέ..Ήταν πολύ ευχάριστη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @signorina christina
    @emmanouela
    @sarper?
    @votsios
    @carlito
    @mahler76
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή