Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας.


Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Quentin Tarantino , ο οποίος στην τελευταία του ταινία ''Inglourious basterds''  μας δίνει την δική του εκδοχή για το πώς τελείωσε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος!
2-3 διαπιστώσεις από την ταινία -την οποία κατάφερα κι είδα μόλις χθες βράδυ:
* Ε-πι-τέ-λους ο Quentin βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό! Όχι τον καλύτερο (βλέπε Jackie Brown) αλλά τουλάχιστον αποφύγαμε τα χειρότερα (βλέπε Death Proof).
* O Αυστριακός ηθοποιός , Christoph Waltz , που έχει σαρώσει τα βραβεία με την ερμηνεία του στην ταινία , είναι όντως εντυπωσιακός.

* Ο Brad Pitt είναι απολαυστικός ως βλαχαδερός Αμερικάνος επιλοχίας , που ηγείται της ομάδας των ''Μπάσταρδων''. Ως κομεντιέν είναι πολύ καλύτερος , του ταιριάζει περισσότερο η κωμωδία παρά το δράμα.
* Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή στην ταινία : Άγγλος κατάσκοπος (τον υποδύεται ο γοητευτικότατος Michael Fassbender) προδίδεται από μια χειρονομία που κάνει. Στο μπαρ στο οποίο βρίσκεται κι έχοντας απέναντί του έναν Γερμανό αξιωματικό , τον οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεγελάσει με την γερμανική προφορά του, ζητά 3 ουίσκι σηκώνοντας τα 3 μεσαία δάχτυλα του χεριού του. Η αντίστοιχη γερμανική χειρονομία όμως, είναι να σηκώνεις τον αντίχειρα , τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο! Έτσι προδίδεται και ξεσπά ένα ωραίο αλα Ταραντίνο μακελειό!

2 σχόλια:

  1. Την έχω τόσο καιρό στη λίστα για να τη δω και για ακατανόητο λόγο όλο το αναβάλω... Με έψησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρομιστεράκι είναι απολαυστική! Σε ποια άλλη ταινία με θέμα το Β Παγκόσμιο Πόλεμο θα ακούσεις Μπάουι (!) και θα δεις να ''καθαρίζουν'' τον Χίτλερ και να το απολαμβάνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή