Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

The Missing TV Series (2014– )

Η πρώτη σεζόν της σειράς του BBC1 The Missing (2014) είναι εξαιρετική, εκτός από ένα καταστροφικό μείον.


Μια οικογένεια Άγγλων βρίσκεται στην Γαλλία για διακοπές όταν εξαφανίζεται ο μικρός τους γιος. Αυτά συνέβησαν το 2006. Η σειρά ξεκινά χρονικά 8 χρόνια μετά όταν ανοίγει ξανά η υπόθεση του εξαφανισμένου Όλι. Το όλο στόρυ ξετυλίγεται με θαυμαστή μαεστρία με πισωγυρίσματα στο χρόνο, παρελθόν-παρόν εναλλάσσονται, όπως εναλλάσσονται και τα πρόσωπα που πρωτοστατούν στο αφήγημα κάθε φορά: γονείς, αστυνομικοί, λοιποί εμπλεκόμενοι. Καμιά φορά η παρακολούθηση της γίνεται δύσκολη κι επώδυνη, στενάχωρη, ιδιαίτερα όταν την παρακολουθούμε μέσα από τις ζωές των γονιών του παιδιού. Ο ένας δεν έχει σταματήσει να ψάχνει, η άλλη προσπαθεί να συνεχίσει απλά τη ζωή της.



Προς το τέλος μαθαίνουμε τι απέγινε ο Όλι. Αλλά το τέλος της σειράς- εκείνο το τελευταίο 5λεπτο- μπορεί να ψηφιστεί άνετα ως ένα από τα χειρότερα ending σε σειρά από καταβολής τηλεόρασης!!! Ήθελαν προφανώς να τονίσουν την εμμονή του πατέρα με την εξαφάνιση του γιου του, μια εμμονή που δεν καταλαγιάζει ούτε όταν μαθαίνει τι έγινε με τον Όλι, αλλά οι σεναριογράφοι το παράκαναν διαλύοντας την όλη συναισθηματική φόρτιση που προκύπτει παρακολουθώντας την σειρά.

Στα συν οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών που είναι υποδειγματικές με κορυφαία του James Nesbit που υποδύεται τον πατέρα. Συγκλονιστικός, σου σφίγγεται η καρδιά όταν βλέπεις τον πόνο και την απελπισία στο βλέμμα του.



Η σειρά σκαλίζει διάφορα θέματα, όπως παιδοφιλία, την ανθρώπινη ανοησία κι επιπολαιότητα, την απώλεια.

Θα έβαζα 9/10 αν δεν ήταν αυτό το απαράδεκτο ending. Ως εκ τούτου: 7,5/10.

4 σχόλια:

  1. Βασικοί πρωταγωνιστές οι γονείς και οι επιπτώσεις του γεγονότος, ο αστυνομικός, και ο αριβίστας δημοσιογράφος που βλέπει την υπόθεση ως την επαγγελματική του ευκαιρία

    Δεν υπάρχει έντονη κλιμάκωση στο μυστήριο και αυτό γιατί ο δημιουργός δίνει χώρο στο πως αντιμετωπίζουν οι γονείς το ζήτημα, δείχνοντας -αντίθετα απο ότι θα ανέμενe κανείς- την μητέρα να προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της.
    Εξαιρετικός ο J. Nesbit στο ρόλο του βιαίου πατέρα που γίνεται εμμονικός στην αναζήτηση για τον υιό του

    Υ.Γ Θεωρώ ότι υπερβάλλεις δεν ήταν τόσο τραγικό το τέλος
    Βαθμολογία 8,2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμένω ότι το τέλος ήταν παρατραβηγμένο. Ήδη ξέρουμε ότι ο πατέρας δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση αν δεν βρεθεί το πτώμα του γιου του. Σε ένα από τα τελευταία πλάνα τον δείχνει σπίτι του, μετά από τηλεφώνημα με τον αστυνόμο, να έχει απλώσει όλο το αρχείο του μπροστά του. Το μόνο που χρειαζόταν σαν τελευταίο πλάνο ήταν να τον δείξει να επιστρέφει πάλι στη γαλλική πόλη, έτσι δεν θα καταστρεφόταν το κλίμα κι η συναισθηματική ένταση που είχε προηγηθεί.
      ΥΓ.: Πριν 3-4 αναρτήσεις είχα κάνει ένα αφιέρωμα σε χάλια ending σε σειρές. Αν θες ρίξε μια ματιά.

      Διαγραφή
    2. Μπορώ να αντικρούσω-και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία -την επιχειρηματολογία σου αλλά δε θα το πράξω για δύο λόγους. 1. Θέλω να αποφύγω spoiler 2. Η προσωπική άποψη του καθενός διαφέρει. Απλά θεωρώ υπερβολικό να μειώνεις 1,5 βαθμό για το τελευταίο πεντάλεπτο ενός 5 ωρού προγράμματος. Και όχι δεν θα διαβάσω το αφιέρωμα που αναφέρεις πριν δω τις σειρές. Κατα τα λοιπά συμφωνούμε ότι το Βron(oi 2 πρώτες σεζόν είναι κορυφή)και οι ευρωπαικές παραγωγές είναι εξαιρετικές

      Διαγραφή
    3. Σωστά! Πρέπει να έχεις δει πρώτα τις σειρές!
      Περιμένουμε την αστυνομική σειρά που θα καταφέρει να ξεπεράσει το Bron! Μέχρι στιγμής τίποτα!

      Διαγραφή