Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Killing Eve




Sui generis πληρωμένη δολοφόνος οργώνει την Ευρώπη σκοτώνοντας, κατόπιν εντολής και με πρωτότυπους τρόπους, πολιτικούς και κυβερνητικά στελέχη. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτήν, ποια είναι, για ποιον δρα, πού είναι η βάση της. Με τα ελαχιστότατα στοιχεία που είναι γνωστά, θα προσπαθήσει να την εντοπίσει η Eve Polastri, Αμερικανίδα που εργάζεται στην ΜΙ5, σε μια μυστική αποστολή που θα αποδειχτεί επικίνδυνη και δύσκολη. Γιατί η Villanelle, όπως αυτοαποκαλείται η δολοφόνος, είναι άκρως διαβολική αλλά με έναν παιχνιδιάρικο, σχεδόν αθώο τρόπο που σε κάνει να την συμπαθείς!




 Αυτό είναι το στόρυ της -μέχρι στιγμής- καλύτερης σειρά που έχουμε δει αυτή τη χρονιά. Μια κατασκοπευτική ημι- δραματική σειρά που μας δίνει δύο ουσιώδεις - επιτέλους!- γυναικείους χαρακτήρες, άξιες αναφοράς στο πάνθεον των τηλεοπτικών ηρωίδων. Η Polastri κι η Villanelle, τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές. Κι οι δύο αφοσιωμένες στο έργο τους, παθιασμένες και με αυξανόμενη εμμονή η μία για την άλλη. Η πρώτη είναι στο πλευρό των καλών, η άλλη σκοτώνει χωρίς ενδοιασμούς. Περιμένουμε πώς και πώς την στιγμή που θα έρθουν τετ α τετ!



Το σενάριο είναι δουλεμένο στη λεπτομέρεια. Δράση συμπυκνωμένη χωρίς να πλατιάζει στιγμή σε ανούσιες καταστάσεις και διάλογοι to the point, με ουσία που σκιαγραφούν έξοχα την ψυχολογία των δύο ηρωίδων. Κι όχι μόνο αυτών, μιας κι ενδιαφέροντες χαρακτήρες τις πλαισιώνουν. Το αφεντικό της Eve, την οποία  υποδύεται η έξοχη Fiona Shaw ή ο μέντορας της Villanelle, τον οποίο υποδύεται ο αγαπημένος μας Δανός ηθοποιός Kim Bodnia. Οι συναντήσεις της Villanelle με την μέντορα της είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές των επεισοδίων, μιας κι ένα αλλόκοτο παιχνίδι παίζεται ανάμεσα τους, η όλο τσαχπινιά Villanelle προσπαθεί να τον φέρει στα δικά της μέτρα με τον δικό της παράδοξο τρόπο ενώ ο Konstantin (ο μέντορας) προσπαθεί να την τιθασεύσει.



Ναι μεν η σειρά χαρακτηρίζεται ως δραματική αλλά δεν έχει αυτό το βάρος άλλων αστυνομικών δραματικών σειρών που σε κάνουν να ασφυκτιάς από την αγωνία. Ναι,  υπάρχει αγωνία, υπάρχει ένταση  κι υπάρχουν και δραματικές στιγμές, ευτυχώς όμως η δραματικότητα μετριάζεται χάρη στην απόλαυση που πρωτίστως προσφέρει η σειρά.



Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τις δύο υπέροχες πρωταγωνίστριες: Την αγαπημένη μας (από την εποχή που την είδαμε στην ταινία Last Night, το 1999) Sandra Oh στο ρόλο της Eve Polastri και της Jodie Comer, την οποία δεν γνωρίζαμε αλλά χαρήκαμε που την μάθαμε! Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερο casting!


2 σχόλια:

  1. Βλέπω ότι είναι ΒΒC America και με κάτι παραπάνω από καλή αξιολόγηση στο IMBD. Ευχαριστούμε Crispy για την πρόταση! Σε ότι αφορά τις παλαιότερες σειρές, παρακολούθησα την τέταρτη περίοδο του Line of Duty και περιμένω (ανυπόμονα) το 2019 για τη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός κι οι κριτικές που έχω διαβάσει είναι κάτι παραπάνω από διθυραμβικές!
      Αχ, είμαστε πολλοί που περιμένουν το line of duty! Μα γιατί αργούν;;;
      (Προσεχώς θα γράψω για την ηθοποιό που πρωταγωνιστούσε στο 2ο και 3ο κύκλο)

      Διαγραφή