Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Saga, vi älskar dig!

Αργήσαμε λίγο αλλά καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τον 3ο κύκλο της καταπληκτικής δανεζο-σουηδικής σειράς Bron/Broen (Γέφυρα).




Σε αυτόν τον κύκλο εστιάσαμε κυρίως:

1) Στον νέο συνεργάτη της Σάγκα, τον Δανό αστυνομικό Χένρικ Σάμπρο. Ο Χένρικ κουβαλά τους δικούς του δαίμονες, αφού πριν έξι χρόνια η γυναίκα κι οι δύο κόρες του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα έχει εθιστεί σε διεγερτικά και υπνωτικά τα οποία καταπίνει αφειδώς. Τα πράγματα χειροτερεύουν γι'αυτόν όταν ανακαλύπτεται το πτώμα της συζύγου του αλλά όχι των κοριτσιών!




2) Στο παρελθόν της Σάγκα που την επισκέπτεται απειλητικά με τη μορφή της μητέρας της που έχει να την δει πάνω από 20 χρόνια. Της ανακοινώνει ότι ο πατέρας της πεθαίνει και θέλει να την δει. Η Σάγκα αρνείται. Αρνείται ακόμα και να πάει στην κηδεία του. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η μητέρα της βρίσκεται δολοφονημένη κι η υποψίες πέφτουν σε αυτήν!



3) Η μεταξύ τους σχέση. Ο Χένρικ κι η Σάγκα παραδόξως καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια ιδιότυπη αλλά λειτουργική σχέση. Γι' αυτήν είναι εκείνος που θα την σώσει από την κατάρρευση μετά τον θάνατο του Χανς -του αφεντικού της Σάγκα και του μοναδικού ανθρώπου που είχε αφήσει η ίδια να την πλησιάσει! Γι' αυτήν μαζί με τον Χανς, χάνεται κι ένας ολόκληρος κόσμος, όλα χάνουν την ισορροπία τους κι όσοι γνωρίζουμε καλά την Σάγκα ξέρουμε ότι οι ισορροπίες της είναι εύθραυστες! Από την άλλη, η Σάγκα είναι εκείνη που θα βοηθήσει τον Χένρικ να αντιμετωπίσει τα δικά του φαντάσματα- κυριολεκτικά και μεταφορικά.



Η ιστορία που τρέχει στον 3ο κύκλο, έχει τα γνωστά στοιχεία που είδαμε και στους προηγούμενους. Ειδεχθείς δολοφονίες, που η μία ακολουθεί την άλλη κι όλες μαζί κάτι θέλουν να πουν- τουλάχιστον για τον δολοφόνο. Πολλά πρόσωπα εμπλέκονται, κι όσο κι αν μοιάζουν οι ιστορίες περίπλοκες στο τέλος όλα είναι ξεκάθαρα. Περνούν κάποια μηνύματα πάνω σε καυτά θέματα: Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ανάδοχους γονείς, παιδιά που γεννήθηκαν μέσω τράπεζας σπέρματος, παρένθετες μητέρες. Η Σκανδιναβία δεν διστάζει να δείξει το άσχημο πρόσωπο μιας κατά τα φαινόμενα ιδανικής κοινωνίας.



Αυτό που μένει στο τέλος: Η Σάγκα έκλαψε, πόνεσε, έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης αλλά κέρδισε έναν φίλο. Το παρελθόν της απειλεί το παρόν και το μέλλον της. Αλλά επιτέλους έχει κάποιον στον οποίο μπορεί να στραφεί. Τον άυπνο, κουρασμένο Χένρικ!

Μέτωπα ανοιχτά: Η Σάγκα είναι σε διαθεσιμότητα αφού ανακρίνεται από την αστυνομία για τη δολοφονία της μητέρας της. Την παγίδεψε κάποιος;
Ο Χένρικ ανοίγει ξανά από μόνος του την υπόθεση της οικογένειας του με την ελπίδα ότι ίσως οι κόρες του είναι ζωντανές. Είναι;




Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι για τον 4ο κύκλο! Και στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην Σάγκα!
Και τον Χένρικ!

Για την σειρά είχαμε γράψει ξανά : εδώ κι εδώ.

Εν τω μεταξύ, την βασική ιδέα της σειράς (αστυνομικοί δύο χωρών όμορων ή που συνδέονται τεχνητά) έχουν πάρει: Άγγλοι-Γάλλοι με το τούνελ της Μάγχης (χάλια, όχι το τούνελ, η σειρά).
Αμερικανοί-Μεξικάνοι στα δικά τους σύνορα και τελευταία Ρώσοι-Καζακστανοί! Προτείνω να κάνουμε κάτι παρόμοιο Τούρκοι-Έλληνες στον Έβρο! Ενδιαφέρον θα έχει!

3 σχόλια:

  1. Φανταστικός ήταν ο τρίτος κύκλος. Περιμένω με αγωνία τον επομενο. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ! Πολλά ακούγονται!! Αν όλα πάνε καλά, κι έχω διάθεση και χρόνο, στον επόμενο κύκλο απειλώ ότι θα κάνω ανάρτηση για κάθε επεισόδιο! :-)))

      Διαγραφή