Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Mozart in the jungle

Ο Ροντρίγκο ντε Σόουζα είναι ένας Μεξικανός, ταλαντούχος, εκκεντρικός 3ο και κάτι μαέστρος που γίνεται μουσικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης. Είναι νέος, ενθουσιώδης, χαριτωμένος, γελαστός, γενικά είναι ό,τιδήποτε δεν θα περίμενε κανείς από έναν διευθυντή ορχήστρας να είναι!
Περιφέρεται με ποδήλατο στη Νέα Υόρκη, πίνει ματέ, καπνίζει πότε πότε μαριχουάνα, ξεδίνει σε λάτιν ρυθμούς όποτε βρει ευκαιρία.



Τον πλαισιώνουν οι μουσικοί του. Η φιλόδοξη, νεαρή παίχτρια του όμποε Χέιλι (Χάι-Λάι όπως την φωνάζει), η πανέμορφη βιολοντσελίστρια Σύνθια, o βιολιστής Γουόρεν, ο δεξιοτέχνης του πίκολο Μπομπ κι όλη η υπόλοιπη ορχήστρα.




Ακούει συγκαταβατικά την γκρίνια της Γκλόρια της διευθύντριας του, ανέχεται τα παρανοϊκά ξεσπάσματα του προκατόχου του Τόμας Πέμπριτζ, υποφέρει με τα ατέλειωτα καπρίτσια των μουσικών του. Ενίοτε τον επισκέπτεται το φάντασμα του Μότσαρτ και συζητούν σαν δυο παλιοί φίλοι. Καμιά φορά νιώθει παγιδευμένος, σαν να μην να καταλαβαίνει κανείς τις καινοτόμες ιδέες που φέρνει στην ορχήστρα, φοβάται ότι δεν μπορεί να ελέγχει τους μουσικούς του. Άγχη, στρες αλλά πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Και πάντα -σχεδόν- άψογες εμφανίσεις οι οποίες ξεσηκώνουν το κοινό που τον λατρεύει. Ένα αστέρι στην καρδιά της Νέας Υόρκης.



Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια από τις πιο χαριτωμένες σειρές που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό: Mozart in the Jungle.



Δεν είναι τυχαίο ότι η σειρά κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σειράς  στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ κι ο ίδιος ο Gabriel Garcia Bernal, αυτός ο θαυμάσιος Μεξικανός ηθοποιός, βραβεύτηκε για την ερμηνεία του. Που είναι σπιρτόζικη, αστεία, με μια λέξη απολαυστική!



Όπως συζητούσα με μια φίλη, λείπουν πια οι καλές, ποιοτικές κωμικές σειρές των ημίωρων επεισοδίων. Καλά τα δράματα, καλά και τα αστυνομικά, αλλά κάποιες φορές απλά θες να χαλαρώσεις, να γελάσεις, να περάσεις τόσο καλά όσο κι οι χαρακτήρες της σειράς χωρίς να γίνονται όλα βαριά κι ασήκωτα.
Η σειρά Mozart in the Jungle έχει ποιότητα. Κι έχει και Gabriel Garcia Bernal σε μεγάλα κέφια. Κι έχει μια Νέα Υόρκη στις ομορφιές της!



Κι εδώ το τρέιλερ της πρώτης σεζόν:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου