Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στο Κουφονήσι, αγάπη μου. Αλλά όχι τον Αύγουστο!

Ξεφύλλιζα ένα ένθετο του ιταλικού Elle (τχ Απριλίου) κι έπεσα πάνω σε ένα από εκείνα τα test που ξέρουμε ότι είναι εντελώς ανούσια αλλά όλοι τα συμπληρώνουμε με ενθουσιασμό.

Το test σε βοηθούσε να βρεις, με βάση την προσωπικότητα σου, ποιο φετινό trend στα αξεσουάρ σου πάει καλύτερα. Έπρεπε να μάθω οπωσδήποτε το trend που μου πήγαινε- μην πήγαιναν τόσα ψώνια τσάμπα-, άσε που δεν σκοτωνόμουν στη δουλειά εκείνη την ώρα.
Δεν το τελείωσα ποτέ. Κόλλησα στην πρώτη ερώτηση. Την εξής: Πού φαντάζεσαι τον εαυτό σου τον επόμενο Δεκαπεντάγουστο;







Η τελευταία από τις 4 πιθανές απαντήσεις έλεγε το εξής: Στο Κουφονήσι, μικρό νησάκι στην Ελλάδα όπου δεν θα βρίσκεται κανείς. Μόνο εσύ κι ο γκόμενος.

ΣΤΟΠ!

Προφανώς η συντάκτρια του test δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στο νησί μες το κατακαλόκαιρο. Κάποιος πρέπει επειγόντως να ειδοποιήσει τις αναγνώστριες ότι αν βρεθούν Δεκαπεντάγουστο στο Κουφονήσι, μετά βίας θα τους αναλογεί 1 τετραγωνικό μέτρο. Και πολύ λέω!
Τα τελευταία χρόνια το τόσο μικρό Κουφονήσι έχει γίνει πολύ μεγάλο trend. Γίνεται το αδιαχώρητο από τότε που μπήκαν καλά πλοία στη γραμμή.
Άσε που γίνεται ενθουσιώδης αναφορά στο νησί στο τρέχον τεύχος του αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler. Το Κουφονήσι βουλιάζει φέτος! Τέλος!


ΥΓ:
Το είχα επισκεφτεί πριν αρκετά χρόνια όταν ο μόνος τρόπος για να πας ήταν με το θρυλικό Σκοπελίτη (τον Πρώτο) και με κάτι αργοκίνητα σαπιοκάραβα που περνούσαν μια φορά την εβδομάδα. Καταπληκτικές χαριτωμένες παραλίες, πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, άφθονο φρέσκο ψάρι, ωραίο φαγητό, καθόλου αυτοκίνητα- εκτός από κάτι βλαμμένους που έφερναν τα τζιπ από την Αθήνα κι απλά τα κοίταζαν. Παραδόξως εκεί, στο Κουφονήσι, έχω πιει μια από τις ωραιότερες margaritas!



2 σχόλια:

  1. Πάει και το Κουφονήσι. Έγινε χαβούζα τουριστών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δυστυχώς. Είναι και μια σταλιά νησάκι...

      Ευτυχώς που το πρόλαβα πριν τον πανικό, αν και τότε -10 χρόνια πριν Ιούλιο μήνα- γινόταν χαμός

      Διαγραφή