Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εκεί ψηλά, στην άκρη του κόσμου.




Λοιπόν, εκεί ψηλά στον αρκτικό κύκλο, "τέρμα Θεού" που λέμε, βρίσκεται η  πόλη Fortitude στην οποία διαδραματίζεται η ομώνυμη νέα σειρά που παίζεται αυτόν τον καιρό στην αγγλική τηλεόραση -η πόλη δεν παρά αποκύημα της φαντασίας των σεναριογράφων. Fortitude σημαίνει σθένος, και πραγματικά χρειάζεται σθένος για να ζήσει κανείς σε έναν τόπο όπου όλα είναι μονίμως λευκά και παγωμένα αφού χιονίζει ασταμάτητα χειμώνα καλοκαίρι. Πάλλευκο, πανέμορφο τοπίο, στο οποίο μια απομονωμένη κοινότητα ζει κάτω από ιδανικές συνθήκες. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν μέχρι που προκύπτει ένας - τι άλλο;- φόνος. Ένας φόνος βίαιος και παράξενος που θα αναστατώσει την μέχρι πρότινος ήσυχη πόλη και θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά ...και ψέμματα!





Αλλά κάτι άλλο τριγυρίζει την πόλη. Κάτι θανάσιμο κι ανεξήγητο που μοιάζει να βγαίνει από τα σπλάχνα ενός κουφαριού ενός μαμούθ που βρέθηκε τυχαία.



Η κυβερνήτης της πόλης κι ο σερίφης προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια, αλλά οι ίδιοι πόσα γνωρίζουν και τι κρύβουν; Ένας Αμερικανός, πράκτορας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, καταφτάνει κι ενοχλεί με την επιμονή του, σκαλίζοντας το παρελθόν κι αδιαφορώντας για το εχθρικό περιβάλλον, να ανακαλύψει τι συνέβη.






 Μέσα σε όλα έχουμε έναν δεκάχρονο να φεύγει ξυπόλυτος από το σπίτι και να γυρίζει με κρυοπαγήματα, έναν γέρο φωτογράφο που έχει δει πολλά, μια Ισπανίδα με σκοτεινό παρελθόν, χαριτωμένες αστυνομικίνες, μια ορθολογίστρια γιατρό, την ευτραφή κοτσομπόλα κόρης της με τον ιδιόρρυθμο φίλο, απεγνωσμένους ανθρακωρύχους, ανήσυχους επιστήμονες να προσπαθούν, ο καθένας με τον τρόπο του, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί... κι εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά επικίνδυνα. Κι όλα αυτά σε ένα ιδανικά ψυχρό και κλειστοφοβικό τοπίο.






Στο ρόλο της κυβερνήτη του Fortitude, η αγαπημένη αυτού του blog, Sophie Grabol, γνωστή κι ως αστυνόμος Σάρα Λουντ από την περίφημη δανέζικη σειρά Forbrydelsen (The killing).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου