Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Is The Knick the new House M. D.?

Λοιπόν, υπάρχουν κάποια κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο σειρές: Την πασίγνωστη House M. D. που παρακολουθούσαμε για αρκετά χρόνια και την νέα σειρά The Knick.



Ο χώρος δράσης είναι ένα νοσοκομείο, έχουμε τον γνωστό αντικοινωνικό γιατρό με εθισμό σε διάφορες ουσίες πχ ναρκωτικά, οι διοικητικοί παράγοντες του νοσοκομείου δεν είναι πια αφανείς ήρωες (ή αντι-ήρωες).

Από εκεί και πέρα, η σκηνοθετημένη εξ ολοκλήρου από τον Steven Soderbergh , The Knick μοιάζει να είναι πιο συναρπαστική.



Η εποχή δράσης είναι διαφορετική. Είμαστε στις αρχές του 20 αι., η μοντέρνα ιατρική είναι ακόμα στα σπάργανα, ασθένειες, κοινές κι ιάσιμες στις μέρες μας, εκείνη την εποχή θερίζουν, απλές πρακτικές όπως η ατομική υγιεινή είναι κάτι άγνωστο. Όλα όσα συμβαίνουν στη σειρά λαμβάνουν χώρα σε ένα νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη, μια πόλη στην οποία τα πλοία από την Ευρώπη καταπλέουν καθημερινά, φτύνοντας χιλιάδες απελπισμένους, άρρωστους μετανάστες.



Ο γιατρός Θάκερι ( ο Clive Owen σε ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι κι έχει ενθουσιάσει όλους όσοι τον αγαπάμε και θαυμάζουμε)  αντικοινωνικός, σαρκαστικός, προσπαθεί να συγκρατήσει την απελπισία του- με ανορθόδοξες μεθόδους-  βλέποντας τη μεγάλη θνησιμότητα και την ανεπαρκή επιστημονική του κατάρτιση να μην βοηθά την κατάσταση.



Τον πλαισιώνουν ένας αφροαμερικάνος γιατρός, ένας uptown λευκός ρατσιστής γιατρός, ο διεφθαρμένος μάνατζερ του νοσοκομείου, η ιδιοκτήτρια με τις καλές προθέσεις, η ευγενική και συνεσταλμένη νοσοκόμα, ο τραυματιοφορέας Ιρλανδός, η καλόγρια που ενίοτε βγάζει τη στολή της για άλλη, ιδιαίτερη αποστολή.

"Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε"



5 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μου άρεσε ο DR House πολύ και μου λείπει λίγο.
    Ok, βρήκα τι θα δω μόλις τελειώσω το The Good Wife.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον, ιδιαίτερα με το πώς αντιμετώπιζαν εκείνη την εποχή ασθένειες και διάφορα άλλα ιατρικά περιστατικά. Το μονο θέμα που προκύπτει είναι ότι οι σκηνές των εγχειρήσεων θέλουν γερό στομάχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμ δεν την γνωριζα, ακουγετ ενδιαφερουσα.
    Πριν κανεν αμηνα εβλεπα μια παλια (1995) αγγλικη σειρα με γυναικα γιατρο ''Bramwell''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χτες είδα τα τρία πρώτα επεισόδια και μου άρεσαν πολύ! Με έχει αφήσει άναυρη (όπως πάντα) ο ρατσισμός με τον αφροαμερικάνο γιατρό. Ο Clive Owen πολύ καλός, πολύ ναρκωτικό βρε παιδί μου. Αχ η ιδιοκτήτρια ούτε το φόρεμά της δεν κουράζεται να βάλει μόνη της. Επίσης μιλάνε πολύ ωραία Αγγλικά. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού να δεις πιο κάτω τι γίνεται! Χαμός!
      Είναι αρχές 20αι. κι έτσι η προφορά των Αγγλικών δεν έχει αλλοιωθεί ακόμα. Είναι ακριβείς σε τέτοιες λεπτομέρειες και μάλιστα γίνονται αναφορές σε πραγματικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Αν έχεις fb, στη σελίδα της σειράς εξηγεί ποια πραγματικά γεγονότα περνάνε από τη σειρά

      Διαγραφή