Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Scare me!

Αν και φοβάμαι πολύ εύκολα - είμαι η κλασική φοβιτσιάρα!- λατρεύω να βλέπω ταινίες τρόμου!!
Όχι τόσο εκείνες με παρανοϊκούς δολοφόνους όσο ταινίες με φαντάσματα , κακά πνεύματα και λοιπούς ανεξήγητους επισκέπτες της μεγάλης οθόνης.
Θεωρώ κορυφαία ταινία τρόμου όλων των εποχών τη Λάμψη του Stanley Kubrick , με τον μοναδικό Jack Nicholson.
''Here's Johnnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy''!!!

Αλλά η ταινία τρόμου που στην κυριολεξία μ'έκανε να χάσω τον ύπνο μου -έκανα μία εβδομάδα να κοιμηθώ και δεν αστειεύομαι- ήταν το The Ring (αμερικάνικο και ιαπωνικό πάνω στο οποίο βασίστηκε το αμερικάνικο)! Δεν έχω δει πιο ανατριχιαστικό πλάσμα από τη Samara ( ή Sadako στην ιαπωνική εκδοχή της). Είναι ένα κακόβουλο πλάσμα που έχει στοιχειώσει μια....βιντεοκασέτα (!) κι όποιος την βλέπει δέχεται τηλεφώνημα ότι θα πεθάνει σε μία εβδομάδα! Κανένας δεν γλιτώνει από το μένος της Samara εκτός από την πρωταγωνίστρια (στην αμερικάνικη εκδοχή έπαιζε η υπέροχη Naomi Watts) που προσπαθεί να σώσει το γιο της που είδε την κασέτα. Cult σκηνή είναι όταν η Samara βγαίνει από την οθόνη της τηλεόρασης για να πραγματοποιήσει την απειλή της!

Κυρίες και κύριοι σας παρουσιάζω τη Samara!! Πάντα ανορθόδοξη, ξεπετιέται από πηγάδια (υπάρχει λόγος), τηλεοράσεις κι απ' όπου αλλού της έρθει ...αλλά πάντα από εκεί που δεν το περιμένεις!!!!






Φαντάζομαι ότι η Samara θα έχει πια εξελιχθεί...τεχνολογικά και δεν θα στοιχειώνει βιντεοκασέτες (κορίτσι μου πού ζεις) αλλά usb , και δεν θα βγαίνει από οθόνες τηλεόρασης αλλά από οθόνες υπολογιστή και τέλος δεν θα μας παίρνει τηλέφωνο για να μας ειδοποιήσει για τον επικείμενο θάνατό μας αλλά θα μας στέλνει...mail. 
Είναι αυτό που λέμε ...''You've got mail''!!!!!
Αυτά!
Σας εύχομαι ένα spooky & scary Σαββατοκύριακο!!


Υ.Γ.: Να αναφέρω ότι αφορμή για την ανάρτηση -για να μην αναρωτιέστε πώς της ήρθε πρωί πρωί να μας ...τρομάξει!!- ήταν μια ταινία που είδα χθες βράδυ , η Ολική έκλειψη , η οποία τελικά δεν ήταν τόσο spooky όσο την περίμενα. Το φάντασμα εμφανίζεται 2-3 φορές και μάλιστα είναι το φάντασμα κάποιου -spoiler , spoiler- .....που πρόκειται να πεθάνει!!!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

It's cosy time!

Χθες με την κακοκαιρία που ενέσκηψε στην πόλη , ήταν μια ιδανική μέρα για ...cocooning!
( Αλλά για ευνόητους λόγους βγήκαμε , δουλέψαμε, γίναμε μούσκεμα και ...γυρίσαμε)
Σε τέτοιες κακοκαιρίες , με φαντάζομαι να ζω σε μέρη που τους πάει πολύ ο χειμώνας -προφανώς η Αθήνα δεν συγκαταλέγεται στα μέρη αυτά. Κι ότι ζω σε εκπληκτικά σπίτια ή διαμερίσματα που έχω δει κατά καιρούς σε ταινίες ή σειρές.
Σας δίνω μερικά παραδείγματα:

Ξεκινάμε από την Αγγλία:
Έχουμε το καταπληκτικό διαμέρισμα από την ταινία του Woody Allen ''Match point'' (γενικά ο Woody διαλέγει ωραία διαμερίσματα!)


όπου έχουμε κι άπλετη θέα στον ''dirty old river''.

Μετά είναι εκείνο το γλυκό cottage της Kate Winslet στην ταινία ''The holiday''


...αυτό βρίσκεται στο Surrey.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού , έχουμε το φοβερό houseboat του Τom Hanks στην ταινία ''Sleepless in Seattle''








Στη Νέα Υόρκη , το μικρό αλλά λειτουργικό διαμέρισμα της Carrie (μία είναι η Carrie!!)




Και το γλυκύτατο διαμέρισμα της Meg Ryan στο ''You've got mail''











Κι ένα τραγούδι με τον Nat King Cole - η φωνή του οποίου είναι τόσο ...cosy!!