Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Grouchy Crispy strikes again!

AGAIN??????????

Κάποια από τα πράγματα που μ'ενοχλούν:
  • Η απλυσιά - άνθρωποι που έχουν καιρό να κάνουν μπάνιο κι οι μασχάλες τους εκπέμπουν φονικές μυρωδιές
  • Άπλυτα ρούχα. Φίλε , εκείνο το μπουφάν που φορούσες όλο το χειμώνα , βγάλ'το επιτέλους! Έχει ''αρπάξει''!
  • Να μασούν τις τσίχλες ωσάν κατσίκες.
  • Να τρώνε με το στόμα ανοιχτό.
  • Να μιλούν εξωφρενικά δυνατά στα κινητά.
  • Οι οδηγοί που παρκάρουν στα πεζοδρόμια.
  • Οι οδηγοί μοτοσυκλετών που οδηγούν στο πεζοδρόμιο κι έχουν την απαίτηση εσύ ο πεζός να κάνεις στην άκρη να περάσουν.
  • Που ρίχνουν το σκουπιδάκι κάτω ενώ το καλαθάκι απορριμάτων είναι δίπλα.
  • Αυτοί που δεν ξέρουν πώς να κινηθούν ή να σταθούν στα ΜΜΜ.
  • Η αγενής κι άξεστη συμπεριφορά υπαλλήλων ή πωλητών. Καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε προβλήματα , καταλαβαίνω ότι όλοι έχουμε στριμωχτεί ή θα στριμωχτούμε, αλλά η δουλειά είναι δουλειά κι όταν εξυπηρετείς πρέπει να είσαι -έστω και με νύχια και με δόντια - άψογος κι ευγενικός.
Το δια ταύτα: Άξεστε , κακότροπε , άνανδρε ,  αμόρφωτε , απαίδευτε υπαλληλάκο της Cosmote στην Πανεπιστημίου & Στοά Πεσμαζόγλου , που χωρίς λόγο κι αιτία μου φέρθηκες αγενέστατα σήμερα το πρωί, έχω να σου πω ότι ...you're just a piece of shit.

Υ.Γ.: Αφού άκουσα αδικαιολόγητα , τα εξ αμάξης από τον υπαλληλάκο , σηκώθηκα κι έφυγα και πήγα στον ΟΤΕ της Σταδίου , όπου η συμπεριφορά τους ήταν κάτι παραπάνω από άψογη και σε πέντε -ήρεμα- λεπτά είχα τελειώσει τη δουλειά μου.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πρώτο πιάτο.


''Θα σας δώσουμε αλλά θα ματώσετε'' διεμήνυσε σήμερα η κυρα-Αγκέλα

Το βράδυ στο σπίτι...


''Αγάπη μου , τι έχει για βραδυνό;''


''Αίμα το ελληνικόν , δεν είναι κι άσχημο , ανανεώνει''


''Ναι όντως , καλό ήταν!''


Update : Μην τυχόν έχετε απορία : Η κυρία της 3ης φωτογραφίας είναι η Ανγκέλα 20 χρόνια πριν!!

Que connerie!

Είπα να εκφραστώ στα γαλλικά για να κρατήσω το επίπεδο του blog στο...σεμνά και ταπεινά!



Έχουν περάσει κάποιες μέρες αλλά δε λέω να βγάλω από το μυαλό μου αυτήν την ανεκδιήγητη σαχλαμάρα!
Δεν μπορώ να το πιστέψω , πόσο μάλλον να το χωνέψω , ότι κάποιοι είχαν το θράσος να φτιάξουν ένα τέτοιο ακαλαίσθητο , μπανάλ , βλακώδες , ανούσιο , άτεχνο , γελοίο και καθόλου μα καθόλου αστείο σποτάκι για την επιστροφή των μαρμάρων!  (άλλο θέμα κι αυτό , το μόνο που μας λείπει για να ''ολοκληρωθούμε'' ως έθνος είναι...τα μάρμαρα! Τι ''καημός'' κι αυτός! )
Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτό το σποτάκι είναι πνευματώδες κι αστείο; Το έχω ξαναπεί. Ως λαός πάσχουμε από καλό , πνευματώδες χιούμορ , δεν τολμούμε ούτε για αστείο τον αυτοσαρκασμό -αλοίμονο , τέτοια φυλάρα που είμαστε! Και τούτο η απίστευτης σύλληψης connerie επιβεβαιώνει τα λόγια μου!
Και τέλος να προσθέσω ότι κυκλοφορεί πολύ σοβαροφάνεια βρε παιδιά , πολλή επιτήδευση , πολύ δήθεν. Χαλαρώστε ,στελέχη μου , των διαφημιστικών εταιριών (και των καμπανιών για τα μάρμαρα) !
Και παρεμπιπτόντως , δείτε κανα επεισόδιο από το Curb Your Enthusiasm , έτσι για να μάθετε πέντε πράγματα περί καλού και σωστού χιούμορ!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Basta!

Φτάνει πια! Δηλώνω επίσημα ότι βαρέθηκα να μιλώ για το Δου-νου-του , την ύφεση και το κακό μας συναπάντημα.

Φτάνει πια και με τις τόσο ανατριχιαστικά κοκκαλιάρες μοντέλες που ανεβοκατεβαίνουν τις πασαρέλες σαν mini size zombies. Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή άρθρο του ''Κ'' της Καθημερινής με τον εύγλωττο τίτλο ''Η μόδα φλερτάρει με τις πραγματικές γυναίκες''. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτή η νοσηρή εμμονή του χώρου της μόδας να χρησιμοποιεί  ...ζωντανές κρεμάστρες!

Κάποιοι του χώρου αυτού -πρόσεξε Karl γιατί σ'έχω στην μπούκα!-  διατείνονται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν chubby μοντέλες , γιατί το πάχος είναι ανθυγιεινό.....! Ενώ γι'αυτούς υγιεινό θεωρείται να είσαι 1, 70 ύψος και με 25 κιλά!!! Βρε , ουστ από εδώ!

Προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές τούτη εδώ την chubby , την Crystal Renn. Κι επιτέλους να , ένα φωτομοντέλο που κάνει θραύση παρόλο που έχει περιφέρειες , είναι μελαχρινή και -με συγχωρείτε που θα το πω - δεν έχει ρωσικό επώνυμο!
********************************************************
Λοιπόν , το ''Blast from the past'' συνεχίζεται με τους Eyeless in Gaza-από τα πολύ αγαπημένα μου συγκροτήματα εκείνη την εποχή , μου άρεσε πολύ η περίεργη φωνή του τραγουδιστή! Τους θυμάται κανείς; ...........................Ήμουν σίγουρη...!!!!! Τούτο δω το βιντεάκι είναι τόσο ''πρωτότυπο'' όσο και το χθεσινό! Απολαύστε το (κι ακούστε και το χθεσινό αν δεν μπήκατε ακόμη στον κόπο)

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Το πρώτο Σ/Κ αγκαλιά με το Δ.Ν.Τ.....! (Μέρος 2ο)


Ένας ζαλισμένος από το Δ.Ν.Τ.  Αθηναίος... , ε εξωγήινος , θέλω να πω!


2. Χθες , κατεβαίνοντας στο κέντρο για μια δουλειά , ήθελα να πιω έναν καφέ κι έτσι πέρασα από το αγαπημένο μου καφέ μπαρ ,αλλά δυστυχώς δεν έπεφτε καρφίτσα , ήταν τίγκα στον κόσμο. Έτσι τα κουρασμένα μου βήματα μ'έφεραν μέχρι το Clemente της Βουκουρεστίου. Τίγκα κι αυτό (άτιμη κρίση!) αλλά καταφέραμε και ήπιαμε στο όρθιο. Στο όρθιο - στην Ελλάδα της ύφεσης- πλήρωσα τον καφέ 4 και 30 αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι το καπουτσίνο του Clemente είναι μακράν ο καλύτερος της Αθήνας , μην πω της επικράτειας!! Είναι ο μόνος καφές που νοερά με φέρνει στη Via Veneto της Citta Eterna...αχχχχχχχ...... (Crispy , σύνελθε έχουμε κρίση).
Για να ''γιορτάσω '' την έλευση του Δου-νου-του πετάχτηκα δίπλα στο Zonar's κι αγόρασα ένα γλυκό , με την ονομασία Mt. Pujol , το οποίο ήταν θεϊκό! Άξιζε και τα 7 (!!!) ευρώ που έδωσα!
Τη νύχτα έβλεπα στον ύπνο μου ότι η τρόικα του Δου-νου-του μου είχε στήσει καρτέρι στα πέριξ της Βουκουρεστίου! Ξύπνησα κάθιδρη...!
3. Έξω πάμε καλά: Ο σινέ κριτικός της Guardian είναι κατενθουσιασμένος με τον ''Κυνόδοντα'' του Γιώργου Λάνθιμου!
4. Αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο μαγειρικής. Τίτλος του θα είναι ''Η κουζίνα της κρίσης'' . Πρώτα δείγματα θα δοθούν οσονούπω. Προς το παρόν ψάχνω εκδότη που θέλει να βαρέσει...διάλυση!!!
4. Έπαθα ένα ''blast from the past''!!! Θυμήθηκα κάτι συγκροτηματάκια που άκουγα ,πέρα σε εκείνη την ανεκδίηγητη δεκαετία του 80 , τότε που από τη Γηραιά Αλβιόνα έρχονταν πολύ όμορφες και ξεχωριστές μουσικές. Πάρτε σήμερα (όπως αύριο και μεθαύριο) δείγμα. Είμαι σίγουρη ότι δεν γνωρίζετε το συγκρότημα , αλλά δε βαριέστε, το τραγούδι είναι γλυκύτατο- όπως γλυκύτατο ήταν και το ντουέτο των fantastic something (ελληνικής καταγωγής)! - το βίντεοκλιπ πάντως είναι ελαφρώς χάλια!



Αχχχχχχ , τι ωραίες εποχές...............Άτιμο Δου-νου-του!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Το πρώτο Σ/Κ αγκαλιά με το Δ.Ν.Τ.....!

Τόσο το μετρό όσο και το κέντρο είχαν κίνηση. Τώρα πού πήγαινε όλος αυτός ο κόσμος είναι άλλο ζήτημα...
Μπορεί να κατέβηκε για να δοκιμάσει κάτι από τον Paul...

.....ή έστω να ρίξει μια κλεφτή ματιά από τη βιτρίνα του.

Μπορεί να κατέβηκε στην πλατεία Συντάγματος για να θυμηθεί με τους Αρμένιους τα 95 χρόνια που πέρασαν από τη γενοκτονία τούτου του λαού......
Ή να πέρασε στο απέναντι περίπτερο και να δοκίμασε λιχουδιές από τις...Σέρρες...!!!!!!!!!! Μπορεί κάποιος να μου πει πώς βρέθηκαν δύο άσχετα -θεματικά- περίπτερα να στήνονται το ένα ακριβώς απέναντι από το άλλο καταμεσής της πλατείας;;;;


.... Τέλος μπορεί να κατέβηκε για να συμπαρασταθεί στους αδιόριστους καθηγητές που κάνουν κάμπινγκ στο πάνω μέρος της πλατείας....


...Έστρεψα το βλέμμα μου προς τη βουλή όπου εκείνη την ώρα γινόταν αλλαγή φρουράς......

Κι όμως....
 ''Com' e bella la vita'' που λέει κι ο Marco Masini

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Welcome back.....

Το post που είχα σκεφτεί να ετοιμάσω ήταν το εξής:
Θα είχε τίτλο ''Ομοιότητες και διαφορές''
Θα σας έδειχνα φωτογραφίες από την πόλη Μelk της Αυστρίας στην οποία την Δευτέρα του Πάσχα , διοργανώθηκε αγώνας δρόμου όπου μικροί και μεγάλοι , οικογένειες ολόκληρες έτρεχαν πάνω κάτω στην γραφική πόλη. Ακόμα κι όταν ο αγώνας είχε τελειώσει αυτοί συνέχιζαν να τρέχουν! Όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια ώρα που εδώ , οι Έλληνες αναστέναζαν υπό το βάρος της κραιπάλης της προηγούμενης μέρας.



Το post θα είχε υπότιτλο ''Βρήκε ο γύφτος την γενιά του''
Θα σας περίεγραφα την σκηνή σε τραμ της Βιέννης που  μας πήγαινε σε μια μικρή λουτρόπολη έξω από την πόλη , το Baden. Στο τραμ λοιπόν υπήρχε και μια οικογένεια Ελλήνων , όπου η γυναίκα είχε πάθει υστερία γιατί δεν ήξερε σε ποια στάση να κατεβεί για να πάει στο mall !!!!!!!! Γ... το κέ.... μου δηλαδή , η Αθήνα έχει πήξει στο mall , αυτή βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης και το μόνο που την καίει είναι το...mall ! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και μετά γυρίσαμε πίσω.
Και σήμερα το πρωί διάβασα αυτήν την ανάρτηση από το ''Athensville''
Κι η διάθεση είναι στο ναδίρ.
Κι οι ''Ομοιότητες κι οι διαφορές'' περισσεύουν....