Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ξεφυλλίζοντας τα free press

Σε εβδομαδιαίο free press διάβασα ότι ''Το Μοναστηράκι αρχίζει σιγά σιγά να μοιάζει με το Covent Garden''!!! Ε; Τι; Πώς; Φιλαράκια , πέστε μου πού βρίσκετε τα ''happy glasses'' να πάμε να αγοράσαμε κι εμείς κανα ζευγάρι. Να βγαίνω στην Vouliagmenis Avenue και ν'αναφωνώ ''Oh , Champs Elysee'' . Ή μάλλον όχι ...Θα κάνω την Συγγρού , Champs Elysee μιας και καταλήγει στην Πύλη του Αδριανού (βλέπε Arc de triomphe!), την Ερμού την μετονομάζω σε via Condotti . Η Μητρόπολη (ο ναός) θα γίνει το αθηναϊκό Duomo. Για να δω τι άλλο , τι άλλο ...Α, ναι το Ζάππειο σε Hyde Park , τα Εξάρχεια σε Quartier Latin (Rive Gauche , στην πάνω ''όχθη'' της Ακαδημίας), η πλατεία Ομονοίας θα είναι η δική μας Washington Square.
Κρίμα που η πόλη δεν έχει ποτάμι με γέφυρες. Eκεί θα ξεσαλώναμε! Τι Brooklyn bridge , τι Pont Neuf  , τι Tower Bridge!!!

Απευθύνω πρόσκληση στην Roisin, αφού βγαίνει και τραγουδά στα πέριξ του Covent Garden , να πεταχτεί μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου -που μην ξεχνάτε αρχίζει σιγά σιγά να μοιάζει στο Covent Garden - να δώσει κι εδώ μια αυτοσχέδια συναυλιούλα!



P.S.: Curb your enthusiasm , old chap!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας.


Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Quentin Tarantino , ο οποίος στην τελευταία του ταινία ''Inglourious basterds''  μας δίνει την δική του εκδοχή για το πώς τελείωσε ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος!
2-3 διαπιστώσεις από την ταινία -την οποία κατάφερα κι είδα μόλις χθες βράδυ:
* Ε-πι-τέ-λους ο Quentin βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό! Όχι τον καλύτερο (βλέπε Jackie Brown) αλλά τουλάχιστον αποφύγαμε τα χειρότερα (βλέπε Death Proof).
* O Αυστριακός ηθοποιός , Christoph Waltz , που έχει σαρώσει τα βραβεία με την ερμηνεία του στην ταινία , είναι όντως εντυπωσιακός.

* Ο Brad Pitt είναι απολαυστικός ως βλαχαδερός Αμερικάνος επιλοχίας , που ηγείται της ομάδας των ''Μπάσταρδων''. Ως κομεντιέν είναι πολύ καλύτερος , του ταιριάζει περισσότερο η κωμωδία παρά το δράμα.
* Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή στην ταινία : Άγγλος κατάσκοπος (τον υποδύεται ο γοητευτικότατος Michael Fassbender) προδίδεται από μια χειρονομία που κάνει. Στο μπαρ στο οποίο βρίσκεται κι έχοντας απέναντί του έναν Γερμανό αξιωματικό , τον οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεγελάσει με την γερμανική προφορά του, ζητά 3 ουίσκι σηκώνοντας τα 3 μεσαία δάχτυλα του χεριού του. Η αντίστοιχη γερμανική χειρονομία όμως, είναι να σηκώνεις τον αντίχειρα , τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο! Έτσι προδίδεται και ξεσπά ένα ωραίο αλα Ταραντίνο μακελειό!